Риба в тесті смажена
(покроковий рецепт з фото)
Дуже рекомендую рецепт приготування риби в тесті смаженої. Навряд чи можна знайти любителя рибних страв, якому не сподобається ніжна рибка з ароматною скоринкою.
Рибу треба почистити і випатрати. Потім замаринувати. Після цього обвалюють рибу в клярі і обсмажуємо в маслі. Так як рибу необхідно замаринувати, процес приготування риби в тесті смаженої затягується, але воно того варто.
- Судакська файл - 1 штука
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Пшеничне борошно - 1, 5 склянки
- Кухонна сіль - 2 Ст. Ложки
- Курячі яйця - 4 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
![риба в тесті смажена - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_teste_jarenaya-139311.webp)
Чистий і витрачати рибу, щоб її можна було готувати. Промиваємо в холодній воді і ріжемо на дрібні шматочки.
![риба в тесті смажена - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_teste_jarenaya-139312.webp)
Готуємо маринад. Видавлюємо часник в миску з майонезом і сіллю. Все перемішуємо. У цей маринад занурюємо рибу. Прибираємо її в холодильник на пару годин.
![риба в тесті смажена - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_teste_jarenaya-139313.webp)
Яйце розбиваємо в окрему миску, приправляем сіллю і перцем і, збиваючи вінчиком, , потихеньку додаємо борошна.
![риба в тесті смажена - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_teste_jarenaya-139314.webp)
Вивалюємо рибу в цій суміші і смажимо на сковорідці на олії до появи золотистої скоринки.
![риба в тесті смажена - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_teste_jarenaya-139315.webp)
Рибу можна подавати до столу.