Риба в тесті смажена
(покроковий рецепт з фото)
Дуже рекомендую рецепт приготування риби в тесті смаженої. Навряд чи можна знайти любителя рибних страв, якому не сподобається ніжна рибка з ароматною скоринкою.
Рибу треба почистити і випатрати. Потім замаринувати. Після цього обвалюють рибу в клярі і обсмажуємо в маслі. Так як рибу необхідно замаринувати, процес приготування риби в тесті смаженої затягується, але воно того варто.
- Судакська файл - 1 штука
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Пшеничне борошно - 1, 5 склянки
- Кухонна сіль - 2 Ст. Ложки
- Курячі яйця - 4 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
Чистий і витрачати рибу, щоб її можна було готувати. Промиваємо в холодній воді і ріжемо на дрібні шматочки.
Готуємо маринад. Видавлюємо часник в миску з майонезом і сіллю. Все перемішуємо. У цей маринад занурюємо рибу. Прибираємо її в холодильник на пару годин.
Яйце розбиваємо в окрему миску, приправляем сіллю і перцем і, збиваючи вінчиком, , потихеньку додаємо борошна.
Вивалюємо рибу в цій суміші і смажимо на сковорідці на олії до появи золотистої скоринки.
Рибу можна подавати до столу.