Рецепт Риба в тесті смажена фото

Риба в тесті смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже рекомендую рецепт приготування риби в тесті смаженої. Навряд чи можна знайти любителя рибних страв, якому не сподобається ніжна рибка з ароматною скоринкою.

Рибу треба почистити і випатрати. Потім замаринувати. Після цього обвалюють рибу в клярі і обсмажуємо в маслі. Так як рибу необхідно замаринувати, процес приготування риби в тесті смаженої затягується, але воно того варто.

  • Судакська файл - 1 штука
  • Майонез - 5 Ст. Ложок
  • Часник - 3 зубчики
  • Пшеничне борошно - 1, 5 склянки
  • Кухонна сіль - 2 Ст. Ложки
  • Курячі яйця - 4 штуки
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
риба в тесті смажена - фото крок 1
Чистий і витрачати рибу, щоб її можна було готувати. Промиваємо в холодній воді і ріжемо на дрібні шматочки.
риба в тесті смажена - фото крок 2
Готуємо маринад. Видавлюємо часник в миску з майонезом і сіллю. Все перемішуємо. У цей маринад занурюємо рибу. Прибираємо її в холодильник на пару годин.
риба в тесті смажена - фото крок 3
Яйце розбиваємо в окрему миску, приправляем сіллю і перцем і, збиваючи вінчиком, , потихеньку додаємо борошна.
риба в тесті смажена - фото крок 4
Вивалюємо рибу в цій суміші і смажимо на сковорідці на олії до появи золотистої скоринки.
риба в тесті смажена - фото крок 5
Рибу можна подавати до столу.

Схожі рецепти