Риба пангасіус в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сучасний ринок пропонує широкий асортимент риби. Можна купити як цілісну тушку, так і її частини. Мій погляд упав на давно знайомий мені сорт. Розповім, як приготувати рибу пангасіус в духовці.
Найчастіше пангасіус продається вже в обробити вигляді (філе або шматочками). Найпростіший спосіб - це обсмажування риби на сковороді. Мені ж до душі запікати рибу в духовці, так вона збереже свої соки і буде набагато корисніше. Таку рибку можна подавати з гарніром з картоплі, макаронів, круп або овочів.
- Пангасіус - 700 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Чебрець - За смаком
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Морквину чищу і мою, потім натираю на дрібній тертці. Укладають морква на дно жаротривкої форми. Солю і перчу.
2. Чищу і мою цибулю, нарізаю його тонкими півкільцями. Зубчики часнику чищу і нарізаю кільцями. Укладають цибулю з часником поверх моркви.
3. У мене філе пангасіуса. Його я мою і укладаю поверх овочевої подушки.
4. За смаком солю і перчу філе, змащую його сметаною і укладаю зверху кілька гілочок чебрецю.
5. Відправляю форму в розігрітий до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин.
6. Подаю рибку вже остигнула, можна з гарніром зі свіжих або печених овочів.