Пангасіус в духовці під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Риба, запечена в духовці, - це смачно і корисно, просто і швидко! Пангасіус під сирною скоринкою виходить просто неймовірно соковитим. А саме блюдо виглядає ефектно і яскраво. Спробуйте!
Мій рецепт, як приготувати пангасіуса в духовці під сиром, цікавий тим, що я пропоную готувати його на лушпиння подушці, яка, по перше, не дає пристати рибку до листу, а по-друге, надає їй дуже цікавий аромат. Хочу відмітити, що мені дуже подобається поєднання риби і цибулі, особливо у випадку з пангасіус, адже він не має яскраво вираженого смаку. До речі, цибулевий подушка виходить теж дуже смачною. Кільця цибулі просочуються соками рибки, стають м'якими і ніжними. Цей лук я обов'язково подаю разом з рибою, і, як не дивно, з'їдається він в першу чергу.
- Філе пангасіуса - 400 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Спеції для риби - 0, 5 чайних ложки
- Кріп - 1 пучок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Філе пангасіуса я купую заморожене, попередньо злегка розморожують його, щоб в процесі приготування не було занадто багато рідини.
Лук поріжте півкільцями.
Деко застеліть фольгою або пергаментом, викладіть цибулю досить товстим шаром.
Філе пангасіуса посоліть і натріть спеціями для риби, покладіть його на лушпиння подушку, присипте дрібно рубаним кропом.
Зверху рясно посипте тертим сиром. Відправляйте в духовку, розігріту до 160 градусів, з 20 хвилин. Можна спочатку підвернути краю фольги, а через 10 хвилин розгорнути, щоб утворилася скоринка.
Пангасіус файлу майже! Подавайте його гарячим з відвареним рисом.