Рецепт шоколадного тістечка
(покроковий рецепт з фото)
Я не знаю людей, які не люблять шоколад, тому такий десерт сподобається всім і прикрасить будь-яке чаювання. Розповім вам рецепт шоколадного тістечка, яке вбиває наповал одним маленьким шматочком.
Тістечко виходить «мокре» всередині. Ви можете додати до нього горіхи або шоколадні чіпси. Таке тістечко можна зберігати в холодильнику, але запевняю, що надовго воно не застоїться на столі. Подаю його вже після охолодження з молоком або чашкою кави.
- Вершкове масло - 115 грам
- Молочний шоколад - 225 грам
- Цукор - 120 грам
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 100-120 грам
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
1
У сотейник викладіть вершкове масло і половину шоколаду, відправте його на вогонь і розтопіть.
2
Зніміть з вогню і гарненько розмішайте, тим самим охолодіть шоколадно-масляну суміш.
3
Вмішайте до теплої маси цукровий пісок і екстракт ванілі, вбийте по одному курячі яйця і гарненько перемішайте після кожного.
4
З'єднайте какао, сіль, борошно і розпушувач з рештою шоколадом (розламайте його), додайте сухі інгредієнти до мокрих і перемішайте.
5
Вилийте приготоване тісто у форму для випічки, попередньо застеліть її пергаментом.
6
Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці близько 25-30 хвилин, потім розріжте корж на шматочки.
7
Тістечка виходять вологі всередині, охолодіть їх перед подачею на стіл. Смачного!