Рецепт Рецепт «Празького» торт фото

Рецепт «Празького» торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Какао, Шоколад, Вершкове масло, Згущене молоко
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти без шкоди
На святковий стіл, День народження
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Варіацій цього торта багато, адже він дуже популярний. Придумали його в Росії. У моїй родині його готують вже багато років. Розповім рецепт «Празького» торта. Його можна зробити на будь-яке свято.

Основа цього торта - це шоколадні коржі і шоколадний крем, тому він є справжньою знахідкою для любителів шоколаду. Його можна прикрасити розтопленим шоколадом, шоколадним кремом або шоколадною стружкою. Коржі для торта можна випікати окремо або спекти один великий і розрізати його на частини.

  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крем - 2 склянки(1 стакан для тесту, 1 стакан для крему)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао - 6-7 Ст. Ложок(3-4 столові ложки для тесту, 3 столові ложки для крему)
  • Згущене молоко - 460 мілілітрів(230 мілілітрів для тесту, 230 мілілітрів для крему)
  • Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
  • Шоколад - 75 грам
рецепт
1. У миску вбийте курячі яйця і додайте до них цукровий пісок, збивайте міксером на середніх оборотах.
рецепт
2. Просійте борошно і введіть її в миску до яєць з цукром, додайте соду і згущене молоко.
рецепт
3. Додайте сметану, гарненько розмішайте міксером.
рецепт
4. Введіть какао і ще раз перемішайте, виходить однорідна консистенція тесту.
рецепт
5. Підготуйте три форми для випічки, кожну змастіть вершковим маслом і заповніть тестом, розрівняйте поверхню.
рецепт
6. Випікайте окремо в розігрітому до 170 градусів духовці близько 17-20 хвилин, перевіряйте готовність зубочисткою.
рецепт
7. Для крему: в миску викладіть сметану, какао і згущене молоко.
рецепт
8. Збийте все міксером до утворення однорідної маси.
рецепт
9. Всі коржі гарненько остудіть, потім викладіть нижній і змастіть його кремом.
рецепт
10. Повторіть з рештою коржами, а також змастіть глазур'ю верхівку і сторони.
рецепт
11. Чорний шоколад натріть на тертці, посипте їм торт і настоюйте його 4-5 годин в холодильнику.

Схожі рецепти