Рецепт «Празького» торт
(покроковий рецепт з фото)
Варіацій цього торта багато, адже він дуже популярний. Придумали його в Росії. У моїй родині його готують вже багато років. Розповім рецепт «Празького» торта. Його можна зробити на будь-яке свято.
Основа цього торта - це шоколадні коржі і шоколадний крем, тому він є справжньою знахідкою для любителів шоколаду. Його можна прикрасити розтопленим шоколадом, шоколадним кремом або шоколадною стружкою. Коржі для торта можна випікати окремо або спекти один великий і розрізати його на частини.
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 2 склянки(1 стакан для тесту, 1 стакан для крему)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 6-7 Ст. Ложок(3-4 столові ложки для тесту, 3 столові ложки для крему)
- Згущене молоко - 460 мілілітрів(230 мілілітрів для тесту, 230 мілілітрів для крему)
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Шоколад - 75 грам
1. У миску вбийте курячі яйця і додайте до них цукровий пісок, збивайте міксером на середніх оборотах.
2. Просійте борошно і введіть її в миску до яєць з цукром, додайте соду і згущене молоко.
3. Додайте сметану, гарненько розмішайте міксером.
4. Введіть какао і ще раз перемішайте, виходить однорідна консистенція тесту.
5. Підготуйте три форми для випічки, кожну змастіть вершковим маслом і заповніть тестом, розрівняйте поверхню.
6. Випікайте окремо в розігрітому до 170 градусів духовці близько 17-20 хвилин, перевіряйте готовність зубочисткою.
7. Для крему: в миску викладіть сметану, какао і згущене молоко.
8. Збийте все міксером до утворення однорідної маси.
9. Всі коржі гарненько остудіть, потім викладіть нижній і змастіть його кремом.
10. Повторіть з рештою коржами, а також змастіть глазур'ю верхівку і сторони.
11. Чорний шоколад натріть на тертці, посипте їм торт і настоюйте його 4-5 годин в холодильнику.