Рецепт киселю з ягід
(покроковий рецепт з фото)
Ви не знаєте, як використовувати улюблену ягоду? Є відмінне рішення: кисіль. Кисіль є фруктовим напоєм, популярним в якості десерту. Кисіль можна подавати і гарячим, і холодним.
Кисіль складається з підсолодженого соку, а загущувальну кукурудзяним або картопляним крохмалем, а іноді готують його на червоному вині та додають свіжі або сушені ягоди.
Сьогодні я поділюся з вами відмінним рецептом, як приготувати кисіль з ягід, які дають відчуття літа в будь-який час року.
- Малина - 250 грам
- Вода - 500 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонний сік - За смаком
1
Воду налийте в каструлю, доведіть до кипіння і додайте туди ягоди малини.
Варіть на маленькому вогні протягом декількох хвилин. Потім пропустіть ягідний сироп через сито. Притискайте малину ложкою, щоб видавити весь сік і м'якоть.
Варіть на маленькому вогні протягом декількох хвилин. Потім пропустіть ягідний сироп через сито. Притискайте малину ложкою, щоб видавити весь сік і м'якоть.
2
Змішайте цукор з картопляним крохмалем і додайте у фруктовий сік, перемішайте, щоб не було грудок.
3
Знову доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні приблизно 3 хвилини. Не забувайте постійно помішувати, щоб кисіль не пригоріла.
4
Додайте лимонний сік (додавайте до смаку, я люблю кисіль з кислинкою тому додаю більше) і свіжу малину, акуратно перемішайте і розлийте в чашки.
5
Охолодіть і дайте настоятися не менше 3 годин.