Рецепт Рецепт хліба з висівками в духовці фото

Рецепт хліба з висівками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Молочні продукти , Крупи , Молоко , Висівки
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Все частіше я стала купувати випічку з висівками, особливо хліб. Мені подобається його незвичайний смак і хрускіт. Тому я вирішила запекти його будинку самостійно, тим більше, що знайшла підходящий спосіб.

Опис приготування:

Обов'язково дізнайтеся про те, як приготувати рецепт хліба з висівками в духовці. Не бійтеся, створення такої випічки не наука, а просто практика. Ви здивуєтеся, наскільки це легко. Цей варіант шалено смачний, хрусткий і пікантний. Додаткові приправи вдало поєдналися в даному складі.

  • Борошно пшеничне - 1, 5-2 склянки
  • Житні висівки - 100 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Насіння льону - 2-3 Ст. Ложок
  • Дріжджі хміль - 3 Ст. Ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Вода тепла - 150 мілілітрів
рецепт хліба з висівками в духовці - фото крок 1
Спочатку зробіть опару. Змішайте в глибокій мисці воду, мед, закваску і борошно. Всипте її стільки, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. Залиште опару на 6-12 годин в теплому місці.
рецепт хліба з висівками в духовці - фото крок 2
Після цього в опару всипте насіння льону, сіль, висівки, Кмин порошок і. Потім обережно всипати борошно, заважаючи тісто ложкою. Маса повинна залишитися липкою. Замішуйте тісто близько 10 хвилин.
рецепт хліба з висівками в духовці - фото крок 3
Знову залиште тісто в теплому місці на 1-1, 5 годину.
рецепт хліба з висівками в духовці - фото крок 4
Потім тісто добре обомніте руками. Увімкніть духовку на 180 градусів. Тісто перекладіть у форму для випічки. Залиште його на кілька хвилин, щоб воно піднялося.
рецепт хліба з висівками в духовці - фото крок 5
Надішліть пекти хліб в духовку при 180-200 градусах на 30-35 хвилин. Дайте після цього випічці настоятися і охолонути. Приємною дегустації.

Схожі рецепти