Рецепт хліба з висівками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Все частіше я стала купувати випічку з висівками, особливо хліб. Мені подобається його незвичайний смак і хрускіт. Тому я вирішила запекти його будинку самостійно, тим більше, що знайшла підходящий спосіб.
Обов'язково дізнайтеся про те, як приготувати рецепт хліба з висівками в духовці. Не бійтеся, створення такої випічки не наука, а просто практика. Ви здивуєтеся, наскільки це легко. Цей варіант шалено смачний, хрусткий і пікантний. Додаткові приправи вдало поєдналися в даному складі.
- Борошно пшеничне - 1, 5-2 склянки
- Житні висівки - 100 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Насіння льону - 2-3 Ст. Ложок
- Дріжджі хміль - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вода тепла - 150 мілілітрів
Спочатку зробіть опару. Змішайте в глибокій мисці воду, мед, закваску і борошно. Всипте її стільки, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. Залиште опару на 6-12 годин в теплому місці.
Після цього в опару всипте насіння льону, сіль, висівки, Кмин порошок і. Потім обережно всипати борошно, заважаючи тісто ложкою. Маса повинна залишитися липкою. Замішуйте тісто близько 10 хвилин.
Знову залиште тісто в теплому місці на 1-1, 5 годину.
Потім тісто добре обомніте руками. Увімкніть духовку на 180 градусів. Тісто перекладіть у форму для випічки. Залиште його на кілька хвилин, щоб воно піднялося.
Надішліть пекти хліб в духовку при 180-200 градусах на 30-35 хвилин. Дайте після цього випічці настоятися і охолонути. Приємною дегустації.