Рецепт халви з манки
(покроковий рецепт з фото)
Фантазії кулінарів немає краю. Ось сьогодні розповім вам рецепт халви з манки. Така халва не схожа на ту, що ми звикли їсти, але за смаком вона абсолютно не поступається звичайній халву.
До такої халву ви можете додати будь-які горіхи (подрібнити їх або залишити цільними), насіння, сухофрукти. Халву подають в холодному вигляді, особливо смачно з чашкою кави, молоком. Краще використовувати манну крупу середнього помелу, тоді текстура халви буде більше схожа на звичайну.
- Вода - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Манька - 50 грам
- Горохова мука - 1 Ст. Ложка (або пшеничне)
- Цукор - 45 грам
- Горіхи - 15 грам
- Шафран - 1 щіпка
- Ізюм - За смаком
1
Нагрійте воду, але немає аргументів кипіння, потім розчиніть в ній щіпку шафрану.
2
В окремий сотейник викладіть вершкове масло, розтопіть його і додайте манку, розмішайте ложкою і обсмажуйте 6-7 хвилин.
3
Додайте горохову борошно і перемішайте ще 2-3 хвилини, повинен вийти золотистий колір.
4
У сотейник додайте цукор, горіхи, родзинки, влийте воду з шафраном і перемішуйте ще кілька хвилин до утворення однорідної маси.
5
Викладіть халву в тарілку і залиште для охолодження, потім наріжте шматочками, а можете подавати її на тарілках.