Печиво з халви
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ще не чули про це рецепті, то пропоную дізнатися, як приготувати печиво з халви. Десерт виходить розсипчастим, смачним і дуже швидко з'їдається друзями і рідними.
Виявляється, халва не тільки сама по собі смачний десерт, але і може бути прекрасною основою для приготування розсипчастого печива, яке відмінно підійде до будь-якого чаювання. Таке печиво ситне і нескладне в приготуванні. Для нього потрібні: халва, мука, яйце, цукор, олія, сухофрукти і упаковка розпушувача. Отже, приступаємо до процесу готування!
- Халва - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Олія - 200 грам
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухофрукти за смаком - 50 грам
- Розпушувач - 1 штука
1. Насамперед вершкове масло розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі.
2. Всипаємо до нього цукор, як слід розмішуємо.
3. Тепер вбиваємо в олійно-цукрову суміш яйце, все перемішуємо.
4. Халву подрібнюємо і додаємо до олійно-яєчної суміші. І знову розмішуємо все.
5. Сухофрукти промиваємо і додаємо до тесту.
6. Борошно просіваємо, змішуємо з упаковкою розпушувача і вводимо до рідкої суміші. Замішуємо, нарешті, тісто.
7. Готове тісто поміщаємо в холодильник на дві години.
8. Потім дістаємо тісто, формуємо з нього "кобаску", яку розрізаємо на невеликі шматочки. Їх розгортаємо в маленькі коржі, які потрібно викласти на застелений папером для випічки деко. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько п'ятнадцяти хвилин.
9. Готову випічку перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.