Рагу в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дивно простий рецепт рагу в духовці, який під силу повторити навіть новачкові на кухні. Ця страва просто не може не сподобається, так як тут ідеально поєднується соковите м'ясо і ніжні овочі.
Саме ловлення рагу в духовці в домашніх умовах робить блюдо приголомшливим на смак. Овочі не розвалюються, а рівномірно просочуються соусом. М'ясо виходить чудовим і прямо тане в роті. Обов'язково спробуйте це блюдо, якщо ще не доводилося.
- Яловичина - 600-700 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цибулина - 2-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Картопля - 6 штук
- Морква - 3-4 штук
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Паприка - 1 щіпка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сушені трави - 1 щіпка
1. Відразу потрібно включити духовку і залишити її нагріватися. Яловичину вимити, обсушити паперовою серветкою. Поперчити і посолити за смаком.
2. Очистити цибулини і нарізати досить крупно, щоб в процесі приготування вони не розчинилися в соусі. Також очистити і подрібнити часник.
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди яловичину. Обсмажити на сильному вогні, періодично помішуючи. Використовувати в рецепт приготування рагу в духовці можна і інше м'ясо або птицю за смаком.
4. Обсмажене м'ясо викласти у жароміцних каструлю або сотейник, а на сковороду відправити цибулю з часником.
5. Вимити цибулю і моркву, очистити і нарізати досить великими шматочками.
6. Викласти всі інгредієнти в сотейник, додавши ще солі і перцю за смаком. Влити червоне сухе вино.
7. Додати томатну пасту, паприку і інші улюблені спеції, сушені трави. Акуратно перемішати і додати води або бульйону так, щоб рідина покрила овочі і м'ясо.
8. Провести рагу в духовці в домашніх умовах має не менше 2 годин при низькій температурі. М'ясо з овочами повинні нудитися. Потім можна перевірити яловичину на м'якість і при необхідності відправити назад в духовку.