Рагу з кабачків в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Влітку готуємо страви з кабачків з різними овочами. Рагу з кабачків - відмінна закуска на обід або вечерю, а також гарнір до птиці, м'яса або риби.
Рагу з кабачків з овочами в духовці готується дуже просто. Блюдо виходить соковитим, ароматним, корисним і смачним. Набір овочів беріть на свій смак. Но кабачок, цибуля, морква і капуста в ньому повинні бути обов'язково. Помідори годі й подрібнювати, а просто нарізати і викласти в каструлю. У нашій родині з приходом літа таке рагу постійно присутній на обідньому столі, як і салати з літніх овочів.
- Кабачок - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Помідор - 2-3 штук
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком

Підготуйте інгредієнти для приготування овочевого рагу.

Морква очистіть, помийте і наріжте довільно. Я нарізала кружальцями. Так морква виглядає апетитно в готовій страві. Викладіть моркву в жароміцних форму.

Цибулю очистіть, помийте і наріжте. Додайте в каструлю до моркви.

Картопля очистіть, помийте і наріжте пластинами завтовшки 3-4 мм. Викладіть в каструлю до цибулі і моркви. Трохи солі.

Капусту наріжте тонкою соломкою і додайте до інших овочів.

Кабачки помийте. Молоді чистити не потрібно. Наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Викладіть в каструлю. Ще трохи посоліть.

Помідори помийте, подрібніть будь-яким способом і отриманою масою залийте овочі. У мене був вже готовий томатний морс. Налийте рафіновану соняшникову олію, додайте цукор і 100 мл. Води.

Каструлю накрийте фольгою і поставте в духовку. Запікайте рагу при температурі 185 градусів 50-55 хвилин до готовності всіх овочів.

У готове рагу додайте подрібнений часник.

Перемішайте всі овочі в рагу.

Рагу з кабачків в духовці готове. Можна подавати до столу. Смачного!