Пшоняна каша
(покроковий рецепт з фото)
Звичайне, на перший погляд, пшоно можна зробити неймовірно смачним і апетитним. Хочу поділитися з вами чудовою ідеєю каші для дітей і дорослих. Каша - просто клас, раджу спробувати!
Поспішаю поділитися з вами прекрасним варіантом, як приготувати пшоняну кашу з карамелізованими яблучками. В даному випадку додано також гарбузове пюре, яке надає каші приголомшливий колір і смак. Пюре можна зробити з запеченої раніше м'якоті гарбуза або використовувати готове з дитячого харчування, наприклад. Така кашка стане відмінним сніданком, так що спробуйте обов'язково повторити рецепт будинку.
- Пшоно - 1/2 склянки
- Молоко - 3 склянки
- Вершкове масло - 60 грам (навпіл в кашу і яблука)
- Цукор - 3 Ст. Ложки(+ 3 ложки в карамель)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 2 штуки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Гарбузове пюре - 450 грам (по бажанню)

1. Всипте промите пшоно в каструлю. Додайте чисту воду, щоб її було на палець більше, ніж крупи. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні хвилин 5-7, поки вода вся не вбереться.

2. Після влийте в каструлю молоко, додайте цукор. Також за бажанням додайте гарбузове пюре. Знову доведіть до кипіння і на мінімальному вогні млоїте до готовності (близько півгодини). Додайте в процесі ванільний екстракт і ложку вершкового масла.

3. Очистіть яблука, наріжте їх невеликими кубиками. Викладіть на сковороду з розтопленим вершковим маслом і обсмажують кілька хвилин, помішуючи.

4. Додайте корицю і цукор. Смажте, поки яблучка не стануть красивого карамельного кольору. Готову кашу зніміть з вогню, накрийте кришкою і укутайте рушником. Залиште настоюватися хвилин на 45-55.

5. Коли каша добре настоялась, подавайте її до столу, доповнивши яблучками. Приголомшливо смачно!
Смачного!
Смачного!