Рецепт Пшоняна каша в духовці фото

Пшоняна каша в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Популярність пшоняної каші з кожним роком стає все менше, однак це незаслужено. Вона містить фосфор, магній і інші вітаміни. Розповім про рецепт, як приготувати пшоняну кашу в духовці.

Опис приготування:

Найчастіше пшоняну кашу додають в суп, рідше готують з неї гарнір. Крім цього, з неї можна зробити смачний пиріг, додати в котлети або подрібнити і використовувати як панірування. Каша в духовці виходить ситної і смачної, готову страву трохи нагадує пиріг або запіканку. Подаю кашу з підливою, котлетами, биточками або іншими м'ясними, рибними або овочевими стравами.

  • Молоко - 1 літр
  • Пшоно - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукровий пісок - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 100 грам
пшоняна каша в духовці - фото крок 1
1. Пшоно промиваю в гарячій воді (наскільки терпимо рукам), перетираю його долонями. Проробляю цю процедуру кілька разів, в самому кінці заливаю пшоно окропом.
пшоняна каша в духовці - фото крок 2
2. У простору форму для випікання вливаю молоко, щоб до краю залишалося кілька сантиметрів, потім кладу сіль і цукровий пісок. Розмішую, кладу промите пшоно і шматочок масла.
пшоняна каша в духовці - фото крок 3
3. Відправляю форму з молоком і кашею в розігрітий до 200 градусів духовку на 1, 5-2 годину, тільки не на верх, а на нижню полицю.
пшоняна каша в духовці - фото крок 4
4. Готовим пшоно вважається, якщо воно ввібрало молоко і зверху з'явилася рум'яна і підсмажена скоринка.
пшоняна каша в духовці - фото крок 5
5. Готову кашу трохи остуджують і розрізаю, перекладаю на тарілку і подаю до столу гарячою. Смачного!

Схожі рецепти