Пшоняна каша в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Популярність пшоняної каші з кожним роком стає все менше, однак це незаслужено. Вона містить фосфор, магній і інші вітаміни. Розповім про рецепт, як приготувати пшоняну кашу в духовці.
Найчастіше пшоняну кашу додають в суп, рідше готують з неї гарнір. Крім цього, з неї можна зробити смачний пиріг, додати в котлети або подрібнити і використовувати як панірування. Каша в духовці виходить ситної і смачної, готову страву трохи нагадує пиріг або запіканку. Подаю кашу з підливою, котлетами, биточками або іншими м'ясними, рибними або овочевими стравами.
- Молоко - 1 літр
- Пшоно - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 100 грам

1. Пшоно промиваю в гарячій воді (наскільки терпимо рукам), перетираю його долонями. Проробляю цю процедуру кілька разів, в самому кінці заливаю пшоно окропом.

2. У простору форму для випікання вливаю молоко, щоб до краю залишалося кілька сантиметрів, потім кладу сіль і цукровий пісок. Розмішую, кладу промите пшоно і шматочок масла.

3. Відправляю форму з молоком і кашею в розігрітий до 200 градусів духовку на 1, 5-2 годину, тільки не на верх, а на нижню полицю.

4. Готовим пшоно вважається, якщо воно ввібрало молоко і зверху з'явилася рум'яна і підсмажена скоринка.

5. Готову кашу трохи остуджують і розрізаю, перекладаю на тарілку і подаю до столу гарячою. Смачного!