Пряний чай
(покроковий рецепт з фото)
Пряний чай є традиційним напоєм в Італії, він готується на молоці. Смак у нього незвичайний в порівнянні з тим чаєм, до якого ми звикли. Прянощі піднімають настрій і зігрівають.
Всі інгредієнти вказані для однієї порції.
Можете спробувати додати інші спеції: корицю, бадьян і так далі. Чай виходить дуже ароматним, ніжним, це якраз те, що потрібно для прохолодного вечора.
- Вода - 250 мілілітрів
- Молоко - 250 мілілітрів
- Чорний чай - 12 грам
- Імбир свіжий - 8 грам
- Гвоздика - 5-6 штук
1. У невеликій каструлі з'єднайте склянку води і молока, поставте на вогонь закипати.
2. Свіжий імбир натріть на тертці або видавіть через чеснокодавку.
3. Чай виберіть крупнолистовой чорний, без ароматизаторів і добавок.
4. Коли молоко почне закипати, додайте чай в каструлю і зменшіть вогонь. Чай повинен заваритися.
5. Через хвилину додайте гвоздику і імбир. Перемішайте і накрийте кришкою. Чай повинен настоятися хвилин 5.
6. Просійте чай через дрібне сито - і можете подавати його до столу. Цукор, якщо потрібно, додайте за смаком