Пряний чай «Latte»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям ароматних зігріваючих напоїв хочу порекомендувати взяти на замітку дуже оригінальний і класний варіант, як зробити пряний чай "латте" . Дивовижний напій для зими.
Приготувати цей насичено пряний чай досить просто. Набір спецій ви можете варіювати на власний смак, як і солодкість напою. Якщо ви використовуєте цукор, то рекомендую додати тростинний. Отже, про все по порядку.
1. Візьміть невелику каструлю або сотейник. Викладіть туди перець, кардамон і корицю.
2. Очистіть невеликий корінець імбиру, наріжте пластинками і додайте в каструлю.
3. Вимийте як слід часник. Зробіть надрізи ножем і прямо цілком викладіть до решти спеціями.
4. Влийте воду і поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися хвилин на 5.
5. Після зніміть з вогню і додайте чай. Накрийте кришкою, нехай настоюється 2-3 хвилини.
6. Паралельно доведіть до кипіння в окремій каструлі молоко з цукром або медом.
7. Процідіть чай через дуже дрібне сито і влийте в кипляче молоко. Акуратно перемішайте і доведіть знову до кипіння.
8. Зніміть з вогню і залиште перед подачею на пару хвилин під кришкою.
Ось і весь секрет, тепер ви можете насолодитися ароматним напоєм.
У літню пору ви можете остудити чайно-молочну суміш і в стакан додати кубики льоду. Вийде освіжаючий і підбадьорливий напій.
- Вода - 4 склянки
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 6 штук
- Голівка часнику - 2 штуки
- Паличка кориці - 2 штуки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1.5 склянки
- Мед або цукор - 1 За смаком
- Чай чорний - 1.5 Ст. Ложки
1. Візьміть невелику каструлю або сотейник. Викладіть туди перець, кардамон і корицю.
2. Очистіть невеликий корінець імбиру, наріжте пластинками і додайте в каструлю.
3. Вимийте як слід часник. Зробіть надрізи ножем і прямо цілком викладіть до решти спеціями.
4. Влийте воду і поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися хвилин на 5.
5. Після зніміть з вогню і додайте чай. Накрийте кришкою, нехай настоюється 2-3 хвилини.
6. Паралельно доведіть до кипіння в окремій каструлі молоко з цукром або медом.
7. Процідіть чай через дуже дрібне сито і влийте в кипляче молоко. Акуратно перемішайте і доведіть знову до кипіння.
8. Зніміть з вогню і залиште перед подачею на пару хвилин під кришкою.
Ось і весь секрет, тепер ви можете насолодитися ароматним напоєм.
У літню пору ви можете остудити чайно-молочну суміш і в стакан додати кубики льоду. Вийде освіжаючий і підбадьорливий напій.