Пряники з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний рецепт, як приготувати пряник з чорносливом, для любителів солодкого і тих, хто дотримується посту. У цьому рецепті не використовуємо ні масла, ні яєць. Готується все просто і швидко.
Пряники відмінно тримає форму і не розсипається. Для начинки можна брати не тільки чорнослив, але і курагу, родзинки, цукати. Для приготування знадобляться: мука, сода, кава, цукор, мідь, чорнослив і приправи. Дивимося рецепт!
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кава заварний - 200 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Чорнослив - 150 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Олія - За смаком
1. Насамперед заварюємо каву. Сорт кави і способи його заварки в даному випадку абсолютно не важливі.
2. Додаємо в чашку з кавою цукор.
3. Додаємо мед, помішувати каву до повного розчинення всіх складових.
4. Чорнослив беремо без кісточок, промиваємо його і відкидаємо на друшляк, а потім перекладаємо в тарілку.
5. Ріжемо чорнослив на шматочки.
6. У миску додаємо заздалегідь просіяне борошно, сіль, соду, корицю, а також імбир.
7. Додаємо до сухих інгредієнтів кави.
8. Перемішуємо тісто так, щоб не було грудочок.
9. Всипаємо порізаний чорнослив і знову перемішуємо.
10. Форму для випічки змащуємо маслом (або застилає папером для випічки), наливаємо отримане тісто.
11. Відправляємо форму з тестом в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини.
12. Готову пряники посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.