Пряники 80-х років
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ділюся з вами рецептом пряники, яку ми готували дуже давно разом з моєю бабусею. Пряники був один з моїх улюблених десертів. Рекомендую і вам записати, як приготувати пряник 80-х років.
Опис приготування:
Вийде у вас найбільший і найсмачніший пряник, який ви коли-небудь пробували. Завдяки використанню трьох різних видів борошна, пряникові тісто для пряники вийде м'яким, еластичним і дуже смачним. За традицією я змащую пряник помадкою, так вона ще більше мені нагадує і відносить в ті далекі 80-е, коли я була дитиною і як ми з бабусею пекли такий десерт. Ви можете прикрасити пряники по своєму смаку і на свій розсуд. Рекомендую приготувати пряник з 80-х для своїх діток і показати, яке у нас було смачне і щасливе дитинство.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Борошно житнє - 150 грам
- Борошно лляне - 100 грам
- Цукор - 300 грам
- Мед - 370 грам
- Вода - 180 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Вершкове масло - 75 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Обкладинка, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, імбир - 2 чайних ложки (з 4 частини кориці приблизно по 1 частини кожної іншої прянощі)
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
У глибокій ємності з'єднайте воду з цукром і доведіть до кипіння.
У розігрітий цукровий сироп відправте мед і нагрійте суміш до 60 градусів.
У гарячу солодку рідину насипте борошно і добре вимісити тісто.
Замішане тісто слід добре остудити.
У різні піали насипте амоній і соду і розчиніть водою.
Додайте в тісто жовтки і до них додайте розведений розпушувач, змішайте тісто.
Розтоплене масло змішайте з розведеною содою. Суміш додайте до тесту.
Замісити тісто, воно повинно вийде еластичне і не липнути до рук.
Сформуйте тісто в прямокутний пласт до товщини 1-1, 5 см.
Перекладіть тісто на деко, проколіть його зубочисткою, і змастіть верх молоком. Випікайте пряник 50 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів. Готовність пряники перевіряйте дерев'яною паличкою.
Розведіть гарячу воду з цукром і прокип'ятіть суміш 10 хвилин.
Готову пряники за бажанням змастіть помадною глазур'ю.