Пряна курка
(покроковий рецепт з фото)
Курочка виглядає дуже апетитно з рум'яною скоринкою. На смак дуже ніжна і соковита. Ситне блюдо, яке обов'язково оцінять ваші чоловіки.
Ця страва забере у вас чимало часу, але результат того вартий. Спочатку помістіть курку в маринад. Для цього доведіть воду до кипіння і додайте в неї лавровий лист, запашний перець і часник. Залиште курку в маринаді на ніч. Потім злийте його і натріть м'ясо сумішшю меду, гірчиці, лимонного соку і масла. А також сухими спеціями. Поставте в холодильник ще на 4 годину. Потім набийте тушку часточками яблук і зашейте черевце. Покладіть курячу тушку на деко і запечіть в духовці протягом години при 180 градусах. Смачного!
- Курка - 1600 грам
- Яблуко - 400 грам
- Мед натуральний - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Перець духмяний - 1 Ст. Ложка
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Імбир сухий мелений - 1 Чайна ложка
- Сушений часник - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 4 штуки
- Голівка часнику - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Вода - За смаком
Приготуйте маринад - у велику каструлю налийте воду і доведіть до кипіння, додайте в неї спеції - лаврове листя, запашний перець і головку часнику (кожен зубчик розріжте навпіл). Далі остудіть маринад, покладіть в нього курку цілком і поставте на ніч у холодильник.
Змішайте мед, гірчицю, лимонний сік і рослинне масло. Злийте маринад і натріть курку цією сумішшю. Додайте сухі спеції - kurkumu, паприка, часник і коріандр. Поставте курку в холодильник ще на 4 годину.
Яблука бажано взяти кислі. Поріжте їх часточками, не очищаючи, і набийте в куряче черевце. Постарайтеся набити якомога щільніше, потім акуратно зашейте черевце.
Покладіть курячу тушку на деко і запечіть в духовці протягом години при 180 градусах. Готовність перевірте, проколів курку тонкої і довгою спицею. Якщо випливає мутний сік з кров'ю, значить запікання потрібно продовжити. Якщо сік прозорий, курка готова.