Простий житній хліб
(покроковий рецепт з фото)
Щось я давно не пекла домашній хліб. Зовсім розледачіли. Треба надолужувати згаяне. І вирішила я почати з легкого рецепта, який для вас і описала. Уважно вивчайте інструкцію!
Випічка вийшла з кислинкою, досить щільної, адже ми не будемо використовувати дріжджі. А ще вона готується в звичайному духовій шафі, а значить робити її можна часто і без зайвого клопоту. Тому обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати простий житній хліб у себе вдома. Вам тільки знадобиться хороша закваска.
- Борошно житнє - 500 грам
- Дріжджі - 500 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 12 грам
- Вершкове масло - 20 грам
Замішайте тісто з закваски, борошна, солі і води. Залиште його на 4 години в теплому місці.
Форми для випічки змастіть маслом і присипте борошном. Тісто розділіть по формам. Залиште його на 40 хвилин, поки воно не збільшиться вдвічі.
Приберіть випічку в духовку при температурі 250 градусів на 15 хвилин. Потім залиште ще на 45 хвилин, але 190 градусах.
Готовий гарячий хліб вийміть з форми і приберіть під рушник. Через пару годин його можна пробувати.