Простий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.
Варіантів приготування яблучних пирогів безліч. Наберіть це словосполучення в пошуковику, і ви побачите, скільки різних варіантів приготування яблучних пирогів існує. Я додам ще до них!
Опис приготування:
Мій варіант, як приготувати яблучний пиріг з листкового тіста, нагадує американський apple pie, але готується набагато простіше і швидше. Я раджу використовувати готове слоено-дріжджове тісто, воно просто ідеально підійде для мого пирога. В якості начинки, подібно класичним рецептом, я пропоную класти яблука сорту"Семеренко" або подібні, а також корицю і цукор. Поєднання яблук і кориці, як на мене, просто чарівне, і в цьому пирозі виглядає дуже вдало. Як вид, простий яблучний пиріг вийде дуже навіть не простим, а смачним і ароматним десертом.
- Листкове тісто - 500 грам
- Яблука - 3 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Листкове тісто необхідно розморозити, щоб його легко потім було розгортати.
Яблука промийте під проточною водою, Не застосовуйте для очищення їх, а відразу наріжте дрібними кубиками, видаливши серцевину.
Додайте цукор і корицю, перемішайте.
Лист листкового тіста розкачати за розміром дека.
Зверху викладіть яблучну начинку.
Накрийте все другим листом тесту. Проколіть його виделкою 15-20 раз і змастіть збитим яйцем.
Запікайте пиріг в розігрітій духовці 15 хвилин.
Подавайте пиріг теплим з чашкою гарячого чаю.