Простий пісочний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Легкий в приготуванні пиріг завжди стане в нагоді будь-якій господині, особливо якщо гості вже на порозі. Пропоную вам дізнатися, як приготувати простий пісочний яблучний пиріг, смачний, розсипчастий і ніжний.
Пироги, в основі яких лежить пісочне тісто, є за своєю структурою самими ніжними і одночасно розсипчастими. За допомогою пісочного тіста можна приготувати пиріг з практично будь-якою начинкою: ягідної, фруктової, овочевий або желейною. У цьому рецепті в якості начинки використані кисло-солодкі яблука, які створюють приємний контраст із солодким пісочним тістом. Ви можете використовувати щільні груші, персики, сливи, абрикоси або нектарини замість яблук.
- Борошно - 230 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукрова пудра - 60 грам
- Розпушувач - 3 грами
- Яблука очищені і нарізані - 1000 грам
- Цукор - 50 грам
- Обкладинка - 4 грами
- Ванілін - 1 щіпка
- Жовток - 1 штука
1. Яблука очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками, з'єднайте з цукром і корицею і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Через 15 хвилин після початку запікання перемішайте яблука.
2. Готові яблука ще раз перемішайте і остудіть. Борошно з'єднайте з цукровою пудрою, ваніліном і розпушувачем. У чашу блендера додайте половину суміші, потім - нарізане холодне вершкове масло і знову борошняної шар.
3. Перемішайте до однорідності, додайте жовток і ще раз перемішайте. Перекладіть суміш в миску, розмішайте, щоб не було великих грудок, накрийте плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин. Половину тіста злегка утрамбуйте по дну форми, застеленій папером для випічки.
4. Потім викладіть яблука і присипте тестом. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Пиріг залиште в формі на 15 хвилин, потім повністю остудіть на решітці.
5. Остиглий пиріг посипте цукровою пудрою. Смачного!