Пісочний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і простий у приготуванні яблучний пиріг з пісочного тіста, який сподобається всім. Пироги з яблучною начинкою - одні з найпопулярніших.
Пироги з яблуками одні з найпопулярніших і найсмачніших, вони завжди соковиті, їх легко приготувати. І, до того ж, яблука у нас є цілий рік, а значить і пироги можуть бути на столі завжди, чи не так? Давайте приготуємо пісочний яблучний пиріг у цій простому рецептом. Нічого складного, повірте. Яблучний пиріг на пісочному тісті виходить з першого разу і у всіх.
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 120 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 - в тісто, 3 - в начинку)
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Яблука - 500 грам
- Лимон - 1 штука
Насипаємо в миску половину борошна, додаємо натерте на крупній тертці холодне вершкове масло.
Перетираємо все в крихту, додаємо розпушувач для тіста, перемішуємо.
В іншу миску викладаємо сметану, цукор і додаємо яйця.
І збиваємо міксером до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру.
Додаємо отриману суміш до масляної крихті
І перемішуємо.
Додаємо борошно, що залишилося, замішуємо тісто. Я поділяю тісто на дві частини, більша частина - 2/3 від усього тесту. Прибираємо тісто в холодильник.
Очищені від шкірки яблука натираємо на крупній тертці. Додаємо до них сік половини лимона і цедру.
Форму для пирога змащуємо маслом і посипаємо борошном.
Розкачуємо шматок тіста, який побільше, в коло, побільше розміру форми. Викладаємо у форму, формуємо бортики.
І викладаємо рівним шаром начинку. Посипаємо цукром.
Розкачуємо тісто, накриваємо їм пиріг.
Проколюємо виделкою, щоб були отвори для виходу пари. І виделкою, злегка придавлюючи, малюємо борозенки вздовж і поперек.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45. Дістаємо і охолоджуємо, а потім виймаємо з форми.
Перед подачею до столу можна посипати пиріг цукровою пудрою з корицею.