Простий італійський сільський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Прості і швидкі в приготуванні пироги гарні тим, що вони можуть врятувати чаювання, якщо гості вже на порозі. Тому раджу вам дізнатися, як приготувати простий італійський сільський пиріг.
Приготування цього пирога займе у вас не більше 1 годину, що робить його ідеальним варіантом частування, якщо гості вже на порозі. Ви можете приготувати такий пиріг не тільки з яблуками, але і з кисло-солодкими грушами, злегка щільними сливами, персиками, нектаринами або абрикосами. Обов'язково посипте яблука корицею з цукром - завдяки цій суміші на пирозі утворюється красива хрустка скоринка.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 170 грам(140 г. В тісто, 30 г. В посипання)
- Вершкове масло - 125 грам
- Розпушувач - 7 грам
- Сіль - 0, 5 грами
- Ванільний цукор - 10 грам
- Кориця мелена - 2 грами
- Цедра лимону - 1 штука
- Куряче яйце - 4 штуки

1. Дно форми вистелити папером для випічки. Борти змастіть тонким шаром вершкового масла і прикріпіть смужки паперу. Очищені яблука наріжте часточками товщиною приблизно півсантиметра.

2. Просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем і сіллю. Яйця кімнатної температури збийте протягом 5-7 хвилин на високій швидкості міксера з цукром і ванільним цукром. Додайте розтоплене охолоджене вершкове масло і перемішайте.

3. З'єднайте яєчну масу з лимонною цедрою і борошняний сумішшю, акуратно перемішайте лопаткою. Тісто розподіліть по дну форми, викладіть зверху яблучні дольки, злегка вдавлюючи їх в тісто. Корицю змішайте з цукром і посипте пиріг.

4. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 45-50 хвилин. Залиште пиріг у формі на 15 хвилин, потім витягніть і повністю остудіть. Смачного!