Рецепт Православний паску фото

Православний паску
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти , Ізюм
Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу поділитися рецептом паски, який використовую вже багато років. Паски виходять дуже смачними, НЕ черствіють багато днів і дарують смак справжнього свята.

Опис приготування:

Обов'язковий атрибут православного Великодня - це кулич. Готуйте його так: розчиніть е теплому молоці дріжджі, додайте половину борошна, перемішайте і залиште опару в теплому місці на півгодини. Потім додайте в опару розтерті з цукром і ваніллю жовтки, потім розм'якшене масло, збиті білки, борошно і замісіть тісто. Залиште його в теплому місці підніматися протягом години. Потім додайте родзинки, цукати і мигдаль, перемішайте і залиште тісто ще хвилин на 20. Наповніть форми ля випікання тестом приблизно наполовину, накрийте рушником і дайте підійти хвилин 15. Потім випікаючи в духовці протягом 10 хвилин при 100 градусах, потім збільште температуру до 180 і печіть ще 30-35 хвилин. Гарячі паски покрийте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку, прикрасьте і остудіть.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Мигдаль - 100 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Цукати - 100 грам
  • Свіжі дріжджі - 50 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 1, 3 кілограма
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйце - 6 штук
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
православний паску - фото крок 1
Ізюм замочіть на 15 хвилин у гарячій воді, потім злийте воду, обсушити і обваляйте родзинки в борошні. Мигдаль залийте окропом на 3 хвилини, потім очистіть його від лушпиння, підсушіть на сухій сковороді і порубаєте ножем.
православний паску - фото крок 2
Розчиніть е теплому молоці дріжджі, додайте половину борошна, перемішайте і залиште опару в теплому місці на півгодини.
православний паску - фото крок 3
Жовтки розітріть з цукром і ваніллю, а білки збийте з дрібкою солі в піну. Додайте в опару по порядку жовтки, потім розм'якшене масло і нарешті білки. Після кожного інгредієнта перемішуйте тісто.
православний паску - фото крок 4
Додайте по частинах решту борошна, замісивши тісто до потрібної консистенції. Покладіть його в каструлю, накрийте кришкою і залиште підніматися приблизно на годину.
православний паску - фото крок 5
Потім додайте родзинки, цукати і мигдаль, перемішайте і залиште тісто ще хвилин на 20.
православний паску - фото крок 6
Змастіть дно форм маслом і застеліть гуртком промасленого пергаменту. Наповніть форми тестом приблизно наполовину, накрийте рушником і дайте підійти хвилин 15. Потім випікаючи в духовці протягом 10 хвилин при 100 градусах, потім збільште температуру до 180 і печіть ще 30-35 хвилин. Гарячі паски покрийте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку, прикрасьте і остудіть.

Схожі рецепти