Рецепт Православний паску фото

Православний паску
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти, Ізюм
Рецепти для схуднення
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Хочу поділитися рецептом паски, який використовую вже багато років. Паски виходять дуже смачними, НЕ черствіють багато днів і дарують смак справжнього свята.

Обов'язковий атрибут православного Великодня - це кулич. Готуйте його так: розчиніть е теплому молоці дріжджі, додайте половину борошна, перемішайте і залиште опару в теплому місці на півгодини. Потім додайте в опару розтерті з цукром і ваніллю жовтки, потім розм'якшене масло, збиті білки, борошно і замісіть тісто. Залиште його в теплому місці підніматися протягом години. Потім додайте родзинки, цукати і мигдаль, перемішайте і залиште тісто ще хвилин на 20. Наповніть форми ля випікання тестом приблизно наполовину, накрийте рушником і дайте підійти хвилин 15. Потім випікаючи в духовці протягом 10 хвилин при 100 градусах, потім збільште температуру до 180 і печіть ще 30-35 хвилин. Гарячі паски покрийте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку, прикрасьте і остудіть.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Мигдаль - 100 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Цукати - 100 грам
  • Свіжі дріжджі - 50 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 1, 3 кілограма
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйце - 6 штук
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
православний паску - фото крок 1
Ізюм замочіть на 15 хвилин у гарячій воді, потім злийте воду, обсушити і обваляйте родзинки в борошні. Мигдаль залийте окропом на 3 хвилини, потім очистіть його від лушпиння, підсушіть на сухій сковороді і порубаєте ножем.
православний паску - фото крок 2
Розчиніть е теплому молоці дріжджі, додайте половину борошна, перемішайте і залиште опару в теплому місці на півгодини.
православний паску - фото крок 3
Жовтки розітріть з цукром і ваніллю, а білки збийте з дрібкою солі в піну. Додайте в опару по порядку жовтки, потім розм'якшене масло і нарешті білки. Після кожного інгредієнта перемішуйте тісто.
православний паску - фото крок 4
Додайте по частинах решту борошна, замісивши тісто до потрібної консистенції. Покладіть його в каструлю, накрийте кришкою і залиште підніматися приблизно на годину.
православний паску - фото крок 5
Потім додайте родзинки, цукати і мигдаль, перемішайте і залиште тісто ще хвилин на 20.
православний паску - фото крок 6
Змастіть дно форм маслом і застеліть гуртком промасленого пергаменту. Наповніть форми тестом приблизно наполовину, накрийте рушником і дайте підійти хвилин 15. Потім випікаючи в духовці протягом 10 хвилин при 100 градусах, потім збільште температуру до 180 і печіть ще 30-35 хвилин. Гарячі паски покрийте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку, прикрасьте і остудіть.

Схожі рецепти