Православний паску
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом паски, який використовую вже багато років. Паски виходять дуже смачними, НЕ черствіють багато днів і дарують смак справжнього свята.
Обов'язковий атрибут православного Великодня - це кулич. Готуйте його так: розчиніть е теплому молоці дріжджі, додайте половину борошна, перемішайте і залиште опару в теплому місці на півгодини. Потім додайте в опару розтерті з цукром і ваніллю жовтки, потім розм'якшене масло, збиті білки, борошно і замісіть тісто. Залиште його в теплому місці підніматися протягом години. Потім додайте родзинки, цукати і мигдаль, перемішайте і залиште тісто ще хвилин на 20. Наповніть форми ля випікання тестом приблизно наполовину, накрийте рушником і дайте підійти хвилин 15. Потім випікаючи в духовці протягом 10 хвилин при 100 градусах, потім збільште температуру до 180 і печіть ще 30-35 хвилин. Гарячі паски покрийте глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку, прикрасьте і остудіть.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Цукор - 250 грам
- Мигдаль - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукати - 100 грам
- Свіжі дріжджі - 50 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1, 3 кілограма
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйце - 6 штук
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки