ПП пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з капустою - традиційне блюдо російської кухні. Така випічка не тільки смачна, але ще бюджетна і проста у виконанні. Пропоную приготувати ПП пиріг з капустою.
Високу калорійність традиційної капустяної випічки складає велика кількість яєць, дріжджі, цукор і велика кількість борошна. Щоб улюблена випічка була не тільки смачна, але і не приносила шкоди фігурі, можна внести деякі корективи. Виключимо з рецепта дріжджі і цукор, візьмемо знежирений кефір і максимально зменшимо кількість борошна і яєць. Вийде швидко, корисно і максимально просто. Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку розмірів форми в діаметрі 18 см.
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Кефір - 0, 5 склянки (знежирений)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 6 Ст. Ложок (з гіркою)
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Кунжут - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Наріжте капусту соломкою. Цибуля наріжте кубиками. Обсмажте капусту з цибулею на сковороді до бажаного ступеня готовності. В кінці додайте сіль і перець за смаком. Дайте начинці трохи охолонути.
У глибокій мисці збийте яйце з сіллю.
Додайте кефір кімнатної температури і перемішайте.
Додайте борошно і соду.
Перемішайте все ще раз до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом. Якщо сумніваєтеся в своїй формі, можна додатково дно і боки посипати манкою. Вилийте половину тіста.
Зверху рівномірно розподіліть начинку.
Залийте начинку тістом. Посипте верх, по бажанню, кунжутом. Випікайте при 180 градусах близько 30 хвилин.
ПП пиріг з капустою готовий.
Дуже смачно як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачного!