Швидкий пиріг з капустою на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ніжний пиріг, і, що досить важливо, готується досить швидко і без особливого клопоту. Такий пиріг ще називають капустяної шарлоткою, і він обов'язково сподобається тим, хто любить страви з капусти.
Ніжний, ароматний і швидкий в приготуванні пиріг безсумнівно сподобається всім тим, хто любить страви з капусти. Навіть дітки, які не їдять капусту, з'їдять цей пиріг за милу душу. Як приготувати швидкий пиріг з капустою на кефірі, я детально описав в цьому рецепті. До складу пирога можна додавати дрібно нарізану ковбасу або сосиски, будь-яке м'ясо. Можна зробити його тільки з капустою, вибір за вами. Смачного!
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 3/4 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Морква - 1 штука
- Сир твердий - 75 грам
- Шинка або копчена курка - 100 грам (не обов'язково)
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Капусту дрібно шаткуємо, посипаємо сіллю і трохи придушимо, так вона стане м'якшою і швидше віддасть сік.
Морква чистим, натираємо на тертці і відправляємо на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо хвилини 2, після чого додаємо капусту. Тушкуємо до напівготовності капусти. Потім тушковану капусту треба остудити.
Приготуємо тісто. Змішаємо кефір з яйцями, додамо щіпку солі і розмішати. Потім додаємо борошно з содою. Тісто має вийти приблизно як на оладки.
Сир натираємо на крупній тертці.
Відправляємо тушковану і остигнула капусту в тісто. Якщо ви вирішили додати шинку або курку, наріжте дрібними кубиками і теж відправте в тісто. Перемішуємо.
Форму для запікання змастіть маслом і обсипем борошном. Виливаємо тісто в форму, а зверху майбутній пиріг посипаємо тертим сиром.
Ставимо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 30-40. Ось така красива рум'яна кірочка у готового пирога.