Повітряний хліб з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається домашня випічка, пропоную чудовий рецепт приготування повітряного хліба з корицею. Хліб виходить дуже пишним і ароматним, з приємними нотками кориці.
Це класичний рецепт приготування повітряного хліба з корицею. Хліб має незвичайний зовнішній вигляд, колір і аромат. Так що якщо ви не любите експерименти, краще купіть круглий хліб в магазині. Тим же хто не боїться фантазувати і готувати щось новеньке, настійно рекомендую цей рецепт! Гарного вам дня!
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 250 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 120 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
Перемішайте в мисці борошно, 50 гр цукру і сухі дріжджі. В окреме ємності збийте яйця. Вершкове масло розведіть у теплому молоці, додайте ваніль і воду.
Яйця збийте з молочно-вершковою сумішшю і додайте до борошна. Замішайте тісто, після чого накрийте його рушником і залиште на 1 годину в теплому місці.
Присипте стіл борошном, розкачайте тісто в широкий пласт. Змастіть його розтопленим вершковим маслом.
Змішайте корицю і 200 грам цукру. Посипте отриманою сумішшю тісто. Круглим ножем для тесту ріжемо його на 6 рівних частин. Кожну частину звертаємо гармошкою.
Кладемо скорочення "гармошки" в форму щільно один до одного. Випікаємо в духовці при середній температурі 45-50 хвилин.