Рецепт Повітряний хліб з корицею фото

Повітряний хліб з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Якщо вам подобається домашня випічка, пропоную чудовий рецепт приготування повітряного хліба з корицею. Хліб виходить дуже пишним і ароматним, з приємними нотками кориці.

Це класичний рецепт приготування повітряного хліба з корицею. Хліб має незвичайний зовнішній вигляд, колір і аромат. Так що якщо ви не любите експерименти, краще купіть круглий хліб в магазині. Тим же хто не боїться фантазувати і готувати щось новеньке, настійно рекомендую цей рецепт! Гарного вам дня!

  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Молоко - 80 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Вода - 60 мілілітрів
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
повітряний хліб з корицею - фото крок 1
Перемішайте в мисці борошно, 50 гр цукру і сухі дріжджі. В окреме ємності збийте яйця. Вершкове масло розведіть у теплому молоці, додайте ваніль і воду.
повітряний хліб з корицею - фото крок 2
Яйця збийте з молочно-вершковою сумішшю і додайте до борошна. Замішайте тісто, після чого накрийте його рушником і залиште на 1 годину в теплому місці.
повітряний хліб з корицею - фото крок 3
Присипте стіл борошном, розкачайте тісто в широкий пласт. Змастіть його розтопленим вершковим маслом.
повітряний хліб з корицею - фото крок 4
Змішайте корицю і 200 грам цукру. Посипте отриманою сумішшю тісто. Круглим ножем для тесту ріжемо його на 6 рівних частин. Кожну частину звертаємо гармошкою.
повітряний хліб з корицею - фото крок 5
Кладемо скорочення "гармошки" в форму щільно один до одного. Випікаємо в духовці при середній температурі 45-50 хвилин.

Схожі рецепти