Повітряний хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ну що може бути краще власноруч приготованого домашнього хліба? думаю, що такий хліб краще будь-якого магазинного, адже в ньому є частинка вашої любові! Приготуйте і переконайтеся в цьому самі!
Перед вами класичний рецепт приготування повітряного хліба в духовці. Відразу попереджаю, що доведеться з ним трошечки попариться. Зате в результаті виходить чудовий хлібець домашнього приготування. Гарний, апетитний, повітряний. Гарного дня!
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Борошно житнє - 100 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Житній солод - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Окріп - 3 Ст. Ложки
- Дріжджі - 1/4 чайних ложки
- Вода - 0, 5 L
Борошно просіваємо, додаємо сіль, цукор і дріжджі.
Солод заваріть окропом.
Додаємо солод до борошна.
Заливаємо все водою і залишаємо на 10 годин.
Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл.
Звертаємо тісто конвертиком.
Додаємо в наш хліб насіння, тим часом прогріваємо духовку.
Кладемо хліб в посуд з товстим дном, в даному випадку каструлю. Запікаємо хліб в розігрітій до 220 градусів духовці, 1-1, 5 годин.
Смачного!