Рецепт Повітряний хліб з бринзою і зеленню фото

Повітряний хліб з бринзою і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Зелень, Бринза
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Хліб

Навряд чи можна сказати, що цей хліб легко приготувати, але довгий процес приготування повністю себе виправдовує, коли ви пробуєте готовий хліб - неймовірно смачний, повітряний і злегка солоний.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати повітряний хліб з бринзою і зеленню. Це відмінне доповнення до перших страв і основа для бутербродів. Такий хліб можна подавати і на святковий стіл, він припаде до смаку кожному і стане прикрасою будь-якої страви. Замість бринзи ви можете використовувати фету, а в якості зелені взяти кріп, петрушку, кінзу або базилік. Стартер найкраще брати пшеничний, щоб хліб мав виключно пшеничний смак і аромат.

  • Біла пшеничне борошно - 400 грам(70г в опару, 330г в тісто)
  • Вода - 200 грам(70г в опару, 130г в тісто)
  • Дріжджі - 140 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Фета - 250 грам
  • Стартер пшеничний - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Зелень - За смаком
повітряний хліб з бринзою і зеленню - фото крок 1
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
повітряний хліб з бринзою і зеленню - фото крок 2
2. Додайте воду кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте яйце, цукор і сіль. Масло кімнатної температури перетріть з просіяного борошном до стану крихти і додайте до тесту.
повітряний хліб з бринзою і зеленню - фото крок 3
3. Вимісити тісто в тістомісильн протягом 5 хвилин 2 швидкості. Тісто округлятимете і помістіть в змащену олією миску. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі.
повітряний хліб з бринзою і зеленню - фото крок 4
4. Для начинки бринзу подрібніть на шматочки і змішайте з подрібненою зеленню кропу. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і округлятимете. Розділити тісто 6 частин і кожну частину округлятимете.
повітряний хліб з бринзою і зеленню - фото крок 5
5. Розкачайте тісто в тонкий пласт, викладіть начинку, скрутіть в рулет і равлика. Викладіть заготовки в два шари в прямокутну форму. Накрийте форму плівкою і залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі.
повітряний хліб з бринзою і зеленню - фото крок 6
6. Змастіть хліб збитим з водою яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти