Повітряний хліб з бринзою і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Навряд чи можна сказати, що цей хліб легко приготувати, але довгий процес приготування повністю себе виправдовує, коли ви пробуєте готовий хліб - неймовірно смачний, повітряний і злегка солоний.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати повітряний хліб з бринзою і зеленню. Це відмінне доповнення до перших страв і основа для бутербродів. Такий хліб можна подавати і на святковий стіл, він припаде до смаку кожному і стане прикрасою будь-якої страви. Замість бринзи ви можете використовувати фету, а в якості зелені взяти кріп, петрушку, кінзу або базилік. Стартер найкраще брати пшеничний, щоб хліб мав виключно пшеничний смак і аромат.
- Біла пшеничне борошно - 400 грам(70г в опару, 330г в тісто)
- Вода - 200 грам(70г в опару, 130г в тісто)
- Дріжджі - 140 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Фета - 250 грам
- Стартер пшеничний - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень - За смаком
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
2. Додайте воду кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте яйце, цукор і сіль. Масло кімнатної температури перетріть з просіяного борошном до стану крихти і додайте до тесту.
3. Вимісити тісто в тістомісильн протягом 5 хвилин 2 швидкості. Тісто округлятимете і помістіть в змащену олією миску. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі.
4. Для начинки бринзу подрібніть на шматочки і змішайте з подрібненою зеленню кропу. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і округлятимете. Розділити тісто 6 частин і кожну частину округлятимете.
5. Розкачайте тісто в тонкий пласт, викладіть начинку, скрутіть в рулет і равлика. Викладіть заготовки в два шари в прямокутну форму. Накрийте форму плівкою і залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі.
6. Змастіть хліб збитим з водою яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!