Хліб з родзинками і корицею
(покроковий рецепт з фото)
З успіхом зробіть звичайний хліб незвичайним. Надайте йому форму рулету і додайте спеції. Хліб відмінно подавати з вершковим маслом до сніданку. Записуйте, як приготувати хліб з родзинками і корицею.
Солодкість цього рулету-хліба можна варіювати, якщо любите солодкий, додайте трохи більше цукру. Можна додати родзинки з корицею в саме тісто, потім викладіть його в форму або розкачати пласт з тіста, посипати його корицею і скрутити в рулет. Такий хліб відмінно підходить для ранкових бутербродів з маслом або варенням.
- Цільнозернове борошно - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 315 грам
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 3/4 Ст. Ложки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Вода тепла - 250 мілілітрів
1. У миску викладіть борошно (два види), додайте цукор, сіль, дріжджі, родзинки і перемішайте.
2. Влийте спершу 175 мілілітрів теплої води, перемішайте.
3. Потроху влийте воду, що залишилася, щоб тісто зібралося в єдиний кому.
4. Накрийте його кришкою, харчовою плівкою або рушником і залиште при кімнатній температурі на 2 годину.
5. Викладіть тісто на поверхню, присипану борошном, обомніте пару раз. Руками або качалкою розкачати тісто в пласт і посипте корицею, якщо хочете солодку випічку, посипте ще й цукром.
6. Сверре шар тіста ruletom.
7. Швом вниз покладіть рулет в форму для випікання.
8. Накрийте тісто рушником і залиште ще на 1, 5-2 годину.
9. Запікайте в розігрітій до 210 градусів духовці близько 30 хвилин або до золотистої скоринки.
10. Викладіть хліб-рулет на решітку і дайте йому постояти деякий час.
11. Остиглий хліб наріжте шматочками і подавайте з вершковим маслом.