Повітряні пончики
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили приготувати в домашніх умовах апетитні, ніжні пончики, тоді не проходите мимо цього рецепта. Нескладний процес, з покроковими фото, під силу повторити навіть новачкові на кухні.
Хочу поділитися з вами моїм варіантом, як приготувати повітряні пончики. Просте дріжджове тісто з мінімумом необхідних інгредієнтів перетворюється в приголомшливий десерт для дітей і дорослих. Побалуйте себе домашньою випічкою! Подавайте пончики до столу теплими, полив шоколадом, згущеним молоком або присипавши цукровою пудрою.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2-3 чайних ложок
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 літр (для смаження)
1. У глибокій мисці з'єднайте цукор і дріжджі. Влийте теплу воду. Залиште хвилин на 5.
2. Після додайте сіль і просіяне борошно.
3. Ретельно перемішайте і залиште хвилин на 20.
4. Ще раз ретельно вимішайте і дайте йому підійти в теплі, залишивши на 35-45 хвилин. Можна накрити мисочку харчовою плівкою або чистим рушником.
5. Коли тісто підійшло, розділіть його на 12-15 однакових частин.
6. Пончики можна смажити кульками або ось такими, з дірочкою в центрі. Формуючи пончики, змастіть руки рослинною олією, щоб було зручно працювати з тестом.
7. Рослинна олія дуже добре розігрійте в глибокій сковорідці і викладайте пончики.
8. Смажте до рум'яності з двох сторін. Чи не викладайте відразу багато, щоб пончикам не було тісно на сковороді. Після смаження викладіть їх спочатку на паперовий рушник, а після присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!