Рецепт Посикунчики (пиріжки) фото

Посикунчики (пиріжки)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка, Пиріжки

Посикунчики - веселу назву уральських маленьких пиріжків з м'ясом. Трохи надкусити посікунчік - і з нього бризне гарячий бульйон. А в народі кажуть, що пиріжки "сіка" . Дуже смачно! пробуємо?

Тонкощі рецепта, як приготувати посікунчікі (пиріжки), я дізналася у своєї подруги Маші, яка виросла в Пермі. Посікунчікі повинні виходити маленькими, на один-два укусу, і неодмінно соковитими. А щоб м'ясний сік залишався всередині пиріжка, його треба гарненько "запечатати", найкраще це зробити у вигляді "гребінця" . Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 400 грам
  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів (для смаження)
  • Вода - 150 мілілітрів (або розсіл)
посикунчики (пиріжки) - фото крок 1
Яйця, сметану, сіль і воду перемішайте, додайте поступово борошно, замісіть м'яке тісто. Тісто має вийти, як на пельмені.
посикунчики (пиріжки) - фото крок 2
У фарш додайте сіль, перець, сушений кріп, холодну воду або розсіл від огірків. Про розсіл мені розповіла подруга. М'ясо насичується смаком всіх спецій, які присутні в розсолі - дуже смачно! При додаванні розсолу фарш не соліть!
посикунчики (пиріжки) - фото крок 3
Тісто розділяється на дві частини, кожну скачайте в ковбаску і поріжте на шматочки.
посикунчики (пиріжки) - фото крок 4
Коржик розгортайте не надто тонко, щоб пиріжок не порвати під час смаження і залишився соковитим. Викладіть начинку на половину коржі.
посикунчики (пиріжки) - фото крок 5
Загорніть пиріжок, пальцями щільно притисніть його краю.
посикунчики (пиріжки) - фото крок 6
Край загорніть "гребінцем" .
посикунчики (пиріжки) - фото крок 7
Розігрійте рослинне масло на сковороді, обсмажте посікунчікі з двох сторін на середньому вогні. Обережно! Якщо бульйон все-таки почне виливатися, то можуть бути гарячі бризки!
посикунчики (пиріжки) - фото крок 8
Посікунчікі найкраще їсти гарячими, обпалюючись, прямо зі сковорідки!
Подавати - з оцтом, чорним меленим перцем і гірчицею. Смачного!

Схожі рецепти