Посикунчики (пиріжки)
(покроковий рецепт з фото)
Посикунчики - веселу назву уральських маленьких пиріжків з м'ясом. Трохи надкусити посікунчік - і з нього бризне гарячий бульйон. А в народі кажуть, що пиріжки "сіка" . Дуже смачно! пробуємо?
Тонкощі рецепта, як приготувати посікунчікі (пиріжки), я дізналася у своєї подруги Маші, яка виросла в Пермі. Посікунчікі повинні виходити маленькими, на один-два укусу, і неодмінно соковитими. А щоб м'ясний сік залишався всередині пиріжка, його треба гарненько "запечатати", найкраще це зробити у вигляді "гребінця" . Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 400 грам
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Масло рослинне - 100 мілілітрів (для смаження)
- Вода - 150 мілілітрів (або розсіл)
Яйця, сметану, сіль і воду перемішайте, додайте поступово борошно, замісіть м'яке тісто. Тісто має вийти, як на пельмені.
У фарш додайте сіль, перець, сушений кріп, холодну воду або розсіл від огірків. Про розсіл мені розповіла подруга. М'ясо насичується смаком всіх спецій, які присутні в розсолі - дуже смачно! При додаванні розсолу фарш не соліть!
Тісто розділяється на дві частини, кожну скачайте в ковбаску і поріжте на шматочки.
Коржик розгортайте не надто тонко, щоб пиріжок не порвати під час смаження і залишився соковитим. Викладіть начинку на половину коржі.
Загорніть пиріжок, пальцями щільно притисніть його краю.
Край загорніть "гребінцем" .
Розігрійте рослинне масло на сковороді, обсмажте посікунчікі з двох сторін на середньому вогні. Обережно! Якщо бульйон все-таки почне виливатися, то можуть бути гарячі бризки!
Посікунчікі найкраще їсти гарячими, обпалюючись, прямо зі сковорідки!
Подавати - з оцтом, чорним меленим перцем і гірчицею. Смачного!
Подавати - з оцтом, чорним меленим перцем і гірчицею. Смачного!