Popoverи (порожні булочки)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування простих булочок з борошна, молока і яєць.
Ці булочки виходять порожніми всередині, їх можна розламати навпіл і подавати з начинкою на вибір. Принцип їх підняття такої ж, як у заварного тесту, - завдяки гарячому пару.
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Топлене вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Рапсове масло - 1 Ст. Ложка (плюс 2 чайні ложки )
1. У середній мисці збити яйця і молоко разом. Змішати борошно і сіль разом у невеликій мисці, потім додати в молочну суміш. Перемішати шпателем до однорідності, додати розтоплене вершкове масло. Збити ретельно, поки на поверхні не з'явиться кілька бульбашок. Накрити тісто чистим сухим рушником і залишити на 30 хвилин.
2. Розігріти духовку до 230 градусів і вилити половину чайної ложки рапсового масла в центр кожного відділення форми для булочок (форма 6 відділеннями). Нагріти форму в духовці.
3. Після того, як тісто буде готове, прибрати форму з духовки і розділити тісто рівномірно між 6 відділеннями форми. Заповнити кожне відділення майже по самий верх. Помістити форму з булочками назад в розігріту духовку і випікати протягом 20 хвилин, щоб не відчинити дверцята духовки. Знизити температуру духовки до 175 градусів і продовжувати випікати протягом 15-18 хвилин, доти, поки булочки не стануть золотистими. Викласти булочки на стійку і дати охолонути протягом 3-5 хвилин до подачі на стіл.
4. Подавати булочки гарячими з будь-яким наповнювачем на вибір.