Пончики на дріжджах смажені
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні домашні пончики родом з дитинства. Пропонуємо рецепт, як приготувати пончики на дріжджах смажені. Повітряні, з посипанням з цукрової пудри - вони не залишають байдужими.
Блюдо зовсім недієтичних, однак таку слабкість іноді можна собі дозволити. Класичні смажені пончики з діркою і цукровою пудрою. Їх обов'язково потрібно їсти гарячим, прямо з фритюру або сковороди, але, якщо вони вже охололи, без проблем можна розігріти в мікрохвильовій печі, і вони будуть, як щойно приготовані.
- Борошно - 900 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Ванілін - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 500 мілілітрів
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
1. Беремо інгредієнти для приготування дріжджового тіста.
2. Підігріваємо воду і розводимо в ній дріжджі.
3. Додаємо яйця, розтоплюємо вершкове масло і вводимо туди ж, всипаємо сіль, ванілін, вливаємо тепле молоко і збиваємо все блендером або віночком.
4. До замісу додаємо борошно і вимішуємо тісто.
5. Готове тісто залишаємо на півтори години відпочити.
6. Розкачуємо тісто завтовшки близько одного сантиметра, вирізаємо однакові кола (можна склянкою або формою), всередині вирізаємо дірку.
7. Ми залишаємо так тісто, необхідно щоб воно збільшилося в об'ємі в два рази.
8. Після цього приступаємо до їх обсмажування. У розпечене масло кладемо пончики і смажимо по дві хвилини з кожного боку, до золотистого кольору.
9. Готові пончики викладаємо на серветку, щоб пішов зайвий жир, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.