Рецепт Пончики на дріжджах смажені фото

Пончики на дріжджах смажені
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко , Дріжджі , Сухі дріжджі
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пончики
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже смачні домашні пончики родом з дитинства. Пропонуємо рецепт, як приготувати пончики на дріжджах смажені. Повітряні, з посипанням з цукрової пудри - вони не залишають байдужими.

Опис приготування:

Блюдо зовсім недієтичних, однак таку слабкість іноді можна собі дозволити. Класичні смажені пончики з діркою і цукровою пудрою. Їх обов'язково потрібно їсти гарячим, прямо з фритюру або сковороди, але, якщо вони вже охололи, без проблем можна розігріти в мікрохвильовій печі, і вони будуть, як щойно приготовані.

  • Борошно - 900 грам
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Масло рослинне - 500 мілілітрів
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
пончики на дріжджах смажені - фото крок 1
1. Беремо інгредієнти для приготування дріжджового тіста.
пончики на дріжджах смажені - фото крок 2
2. Підігріваємо воду і розводимо в ній дріжджі.
пончики на дріжджах смажені - фото крок 3
3. Додаємо яйця, розтоплюємо вершкове масло і вводимо туди ж, всипаємо сіль, ванілін, вливаємо тепле молоко і збиваємо все блендером або віночком.
пончики на дріжджах смажені - фото крок 4
4. До замісу додаємо борошно і вимішуємо тісто.
пончики на дріжджах смажені - фото крок 5
5. Готове тісто залишаємо на півтори години відпочити.
пончики на дріжджах смажені - фото крок 6
6. Розкачуємо тісто завтовшки близько одного сантиметра, вирізаємо однакові кола (можна склянкою або формою), всередині вирізаємо дірку.
пончики на дріжджах смажені - фото крок 7
7. Ми залишаємо так тісто, необхідно щоб воно збільшилося в об'ємі в два рази.
пончики на дріжджах смажені - фото крок 8
8. Після цього приступаємо до їх обсмажування. У розпечене масло кладемо пончики і смажимо по дві хвилини з кожного боку, до золотистого кольору.
пончики на дріжджах смажені - фото крок 9
9. Готові пончики викладаємо на серветку, щоб пішов зайвий жир, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Схожі рецепти