Помаранчеве печиво
(покроковий рецепт з фото)
Це печиво робиться з харчовим барвником і апельсинами. Саме тому воно не тільки оранжевого кольору, але і дивно пахне. Розповім, як приготувати помаранчеве печиво.
У мене був ще білий шоколад, тому вирішив додати його. Якщо у вас є чорний шоколад або молочний, можете використовувати його або зовсім обійтися без шоколаду. Печиво хрустке і розсипчасте, можете зберігати його кілька днів в пластиковому контейнері.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор білий - 0, 5 склянки
- Цукор коричневий - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Апельсиновий екстракт - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина - 1 штука
- Борошно - 1 3/4 склянки
- Червоний барвник - 3 краплі
- Жовтий фарбник - 3 краплі
- Шоколадні чіпси - 1 Склянка
1. Просійте борошно, додайте до неї сіль і соду.
2. М'яке вершкове масло з'єднайте з двома видами цукру.
3. Збийте разом масляну масу, додайте до неї ваніль, апельсиновий екстракт, барвник і цедру одного апельсина.
4. З'єднайте масляну суміш і сухі інгредієнти, перемішайте.
5. Додайте білі шоколадні чіпси і ще раз перемішайте.
6. На деко викладіть по 1, 5 столові ложки тесту на одне печиво, розповсюдьте на невеликій відстані один від одного.
7. Кожне печиво придавите денцем склянки.
8. Запікайте близько 10 хвилин при 180 градусах. Перекладіть його на серветку або грати і залиште до охолодження.