Полуничний самбук
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно повітряний і солодкий десерт з полуниці і збитих білкою. Він росто невагомий, тане в роті. Спробуйте приготувати ці ласощі для дітей, вони оцінять його по достоїнству, це я вам обіцяю!
Щоб отримати легкий і повітряний десерт, збивайте білки до щільного стану, вони не повинні текти. Використовуйте тільки свіжу полуницю і якісний желатин. Хай щастить!
- Полуниця - 220 грам
- Цукор - 50 грам
- Желатин - 10 грам
- Білки яєць - 2 штуки
- Вода - 3-4 Ст. Ложок (для розведення желатину)

Приготуйте продукти для самбука. Полуницю переберіть, використовуйте тільки здорові і стиглі ягоди. Промийте і обірвіть хвостики, дайте стекти зайвій волозі.

Засипте ягоди цукром, за допомогою погружного блендера приготуйте однорідне полуничне пюре. Грудочок бути не повинно.

Желатин залийте холодною водою, перемішайте і залиште хвилин на 7-8 набрякнути.

Курячі яйця вимийте, Мартенс відділи Желтков, жовтки нам не знадобляться. Охолоджені білки збийте до стійких піків. Введіть їх в полуничну масу. Перемішайте лопаткою.

Нагрійте желатин до 60 градусів, щоб він весь розчинився. Введіть желатин в полунично-білкову масу. Дуже добре перемішайте.

Розлийте полуничний самбук по формах. Надішліть його в холодильник для застигання. Час залежить від якості желатину і розміру формочок. Мій самбук був готовий через 1 час.