Полуничний мус
(покроковий рецепт з фото)
Полуничний мус ніжний, легкий, а виглядає просто чудово! Ідеально підходить для дитячого свята, побачення та просто побалувати себе, улюблену! Додайте шоколаду або м'яти - і насолоджуйтеся!
Дивіться, як приготувати полуничний мус в домашніх умовах. Це дуже просто! Готуємо його з полуничного пюре, желатину, вершків і цукру. Збиваємо і охолоджуємо. Якщо у вас є свіжа м'ята, то листочок в готовому полуничному мусі виглядатимуть відмінно!
- Полуниця - 400 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершки жирні - 0, 8 склянки
- Желатин - 0, 5 Ст. Ложки
- Вода - 1/8 склянки
- Цукрова пудра - 1, 5 Ст. Ложки
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
Приготуйте продукти для полуничного мусу. Полуницю ретельно переберіть і вимийте, відкиньте на сито, щоб стекла вода. Обірвіть хвостики.
Желатин залийте в маленькій мисочці холодною водою і дайте постояти 10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб він набряк.
Складіть полуницю у високу склянку для подрібнення, засипте цукром і дайте постояти, поки полуниця не пустить сік. Занурювальним блендером приготуйте полуничне пюре. Маса повинна бути однорідною, без грудочок.
Полуничне пюре готове.
В окремій тарі збийте жирні вершки з цукровою пудрою до отримання щільного крему, введіть його в полуничну масу з Упаковочка ванільного цукру. Нагрійте желатин до 60 градусів, періодично помішуючи, щоб він повністю розчинився у воді. Влийте тонкою цівкою в мус і збийте міксером до однорідного стану.
Візьміть не великі креманки або стаканчики, розлийте мус і поставте в холодильник на 2-3 години до повного застигання.