Рецепт Полуничний каскард фото

Полуничний каскард
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Полуниця
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Рецепт полуничного каскарда, солодкого пирога з полуницею і джемом. Легкий і дуже ніжний на смак.

Опис приготування:

Десерт, іменований каскардом в Британії, - це круглий за формою пиріг, в якому начинка викладається зверху. Виходить дуже смачним і не вимагає великих зусиль з приготування. Підійде як початківцям кулінарам, так і кулінарам з досвідом

  • Полуниця - 450 грам
  • Борошно - 25 грам
  • Олія - 50 грам
  • Молоко - 325 грам
  • Цукор - 25 грам
  • Жовтки - 2 штуки
  • Джем червоного кольору - 2-3 Ст. Ложок
  • Тісто:борошно - 200 грам
  • Цукор - 25 грам
  • Свинячий жир - 50 грам
  • Маргарин - 50 грам
  • Вода - 50 грам
  • Сіль - - За смаком
полуничний каскард - фото крок 1
1. Попередньо розігріти духовку до 200 градусів. Просіяти борошно і додати цукор. Додати жир і перемішати так, щоб з'явилися крихти. Додати води, щоб вийшла тверда суміш. Тісто має бути крутим. Дати охолонути в холодильнику як мінімум півгодини. Розкачати за розміром форми і проткнути виделкою. У кількох місцях. Поставити в духовку і запікати 15 хвилин. Дати охолонути.
полуничний каскард - фото крок 2
2. Змішати 3 ст.Л. Молока, борошно і цукор, додати жовтки і молоко, що залишилося і змішати віником.
полуничний каскард - фото крок 3
3. Нагріти суміш поки вона не загусне і не закипить. Дати охолонути.
полуничний каскард - фото крок 4
4. Вилити суміш на остигле тісто.
полуничний каскард - фото крок 5
5. Порізати полуницю навпіл і розкласти зверху на суміші. Нагріти джем з 1 ст.Л. Води і покрити полуницю. Поставити каскард назад в холодильник до моменту подачі на стіл. Розрізати на шість частин і подати з кремом на Ваш смак.

Схожі рецепти