Полуничне варення бурштинове
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати красиве бурштинове варення з полуниці з цільними ягодами? Скористайтеся даними рецептом для отримання необхідного результату. Перевірено багаторічним досвідом!
Перед вами класичний рецепт приготування полуничного варення бурштинового. Якщо строго дотримуватися рецептури, витрачаючи необхідний час на приготування, у вас вийде варення дивовижної краси. Про смакові якості навіть не згадую, так як вони чудові за замовчуванням. Хай щастить!
- Полуниця - 3 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
Ягоди спочатку перебираємо, а потім промиваємо. Видаляємо у них плодоніжки.
Перекладаємо ягоди у великій металевий емальований таз, пересипаючи їх цукровим піском.
Ми залишаємо так на 3-4 годину, щоб полуниця пустила сік.
Потім поставимо таз на повільний вогонь.
Плавно доводимо до кипіння. Перемішувати ложкою нічого не потрібно. Можна лише злегка нахиляти таз в бік, щоб цукор краще розчинився.
Після закипання варимо ще 5 хвилин і знімаємо з плити. Ми залишаємо настоюватися на 3 годину. Після цього акуратно шумівкою видаляємо пінку. Потім варення слід знову довести до кипіння ще 2-3 рази, кожен раз залишаючи настоюватися і видаляючи піну.
Ознака готового варення - крапельки не розтікаються по холодній тарілці. Готове варення має настоятися 1 добу перед переливанням в чисті банки. Зберігається варення в темній, прохолодною коморі. Смачного!