Рецепт Полунична настоянка фото

Полунична настоянка
(покроковий рецепт з фото)

Шотландська кухня
Ягоди, Фрукти, Лимон, Полуниця
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Напої, Настоянки

Людство навчилося робити хмільні напої практично з будь-яких підручних продуктів. І всі вони мають право на життя. Але полунична настоянка - це щось особливе, що обов'язково потрібно спробувати

З цієї настоянки можна робити чудові коктейлі, або просто подати на стіл з льодом. Вона має приємний смак і аромат. Як готувати, Зараз розповім по кроках.

1. Полуницю промийте, видаліть хвостики і просушіть. Для цього можна викласти ягоди на тканину.

2. Потім висипте полуницю в скляний посуд, яку можна закупорити потім, і засипте цукром. Дочекайтеся того моменту, коли вона пустить сік.

3. Тепер додайте алкоголь, перемішайте і закупорте ємність. Залиште в темному прохолодному місці настоюватися протягом 6 тижнів. Періодично можна злегка збовтувати, перемішуючи вміст.

4. Потім перелийте настойку в іншу ємність, додайте цедру лимона і залиште настоюватися ще 2 тижні.

5. По закінченню цього часу, добре профільтруйте настоянку через кілька шарів тканини, так щоб не було ніяких домішок. Розлийте її по пляшках, закупорте і залиште дозрівати протягом 3 місяців.

З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 1, 5 літра чудовою полуничною настоянки. Успіхів!


  • Цукор - 250 грам
  • Полуниця - 1 кілограм
  • Горілка - 0, 5 L
  • Лимон (Cedra) - 1 штука
З цієї настоянки можна робити чудові коктейлі, або просто подати на стіл з льодом. Вона має приємний смак і аромат. Як готувати, Зараз розповім по кроках.

1. Полуницю промийте, видаліть хвостики і просушіть. Для цього можна викласти ягоди на тканину.

2. Потім висипте полуницю в скляний посуд, яку можна закупорити потім, і засипте цукром. Дочекайтеся того моменту, коли вона пустить сік.

3. Тепер додайте алкоголь, перемішайте і закупорте ємність. Залиште в темному прохолодному місці настоюватися протягом 6 тижнів. Періодично можна злегка збовтувати, перемішуючи вміст.

4. Потім перелийте настойку в іншу ємність, додайте цедру лимона і залиште настоюватися ще 2 тижні.

5. По закінченню цього часу, добре профільтруйте настоянку через кілька шарів тканини, так щоб не було ніяких домішок. Розлийте її по пляшках, закупорте і залиште дозрівати протягом 3 місяців.

З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 1, 5 літра чудовою полуничною настоянки. Успіхів!

Схожі рецепти