Полунична пастила
(покроковий рецепт з фото)
Полунична пастила - не тільки смачний, але і дуже корисний десерт, який прекрасно замінить будь-які цукерки. Полуничну пастилу можна давати навіть найменшим дітям (звичайно, якщо немає алергії).
У моїй родині дуже люблять полуницю, їдять її і в свіжому вигляді, і в різних десертах. З полуниці, яка злегка прим'яти, або з дрібної полуниці я люблю робити пастилу. Полунична пастила - дуже смачне ласощі, яке подобається і дорослим, і дітям. А головне - це ласощі натуральне, ви можете не боятися, що в ньому є небезпечні барвники або консерванти. До того ж рецепт, як приготувати полуничну пастилу, дуже простий і невигадливий, тим більше, якщо у вас є електросушарка.
- Полуниця - 700 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Полуницю очистіть від плодоніжок, видаліть пошкоджені ягоди. Перекладіть полуницю в друшляк і гарненько промийте.
Подрібніть полуницю в блендері або кухонному комбайні до стану пюре. Якщо полуниця кислувато, то можна додати трохи цукру або меду за смаком.
Деко застеліть пергаментом. Вилийте туди полуничне пюре шаром 7-10 мм. Духовку дозволите на мінімальну температуру, деко поставте на максимальну висоту в духовці і сушіть пастилу при відкритих дверцятах духовки 3-5 годин. Якщо у вас є сушарка, то процес буде набагато простіше і швидше, але і духовка прекрасно підійде. Головне, щоб пастила саме сушилася, не пекло, тому температура повинна бути дуже низькою.
Готову пастилу поріжте на смужки шириною 5-7 см. Зніміть пергамент і поверніть пастилу в рулетики.
Полунична пастила готова!