Рецепт Плов з опеньками фото

Плов з опеньками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Опеньки
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Обід за 30 хвилин
Гарячі страви, Плов

З чим тільки не готують плов - навіть з опеньками. Звичайно, за смаком це блюдо нагадує плов лише віддалено, але принцип приготування той же, тому цю вкусотіщу я так і називаю - плов з опеньками.

Отже, пропоную вам ознайомитися з простим способом, як приготувати плов з опеньками. Повторюся, це ніякий не класичний рецепт, т.К. Всім відомо - з грибами справжній плов не готують. Однак блюдо виходить дуже смачне, а готується воно практично так само, як справжній плов. Тому не будемо занудствовать і приготуємо плов з опеньками - яка різниця, як страва називається, головне - щоб смачно було, адже так?

Отже, рецепт плову з опеньками - наступного:

1. Цибуля подрібнюємо і припускаємо на сковороді до напівготовності в олії.

2. Додаємо до нього дрібно нарізану моркву. Доводимо до готовності, зменшуємо вогонь.

3. Попередньо розморожені опеньки кидаємо до овочів. Обсмажуємо.

4. Чекаємо, поки піде зайва рідина з грибів, додаємо потім томатну пасту, сіль, перед і спеції за смаком. Млоїмо на маленькому вогні.

5. Тим часом промиваємо рис, закладаємо його в каструлю з товстими стінками.

6. Заливаємо двома склянками води. Домішуємо туди нашу суміш. Відправляємо в духовку до готовності рису.

Готовий плов з опеньками дістаємо з духовки і подаємо до столу. Смачного!


  • Мал - 1 Склянка
  • Опеньки заморожені - 300 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
Отже, пропоную вам ознайомитися з простим способом, як приготувати плов з опеньками. Повторюся, це ніякий не класичний рецепт, т.К. Всім відомо - з грибами справжній плов не готують. Однак блюдо виходить дуже смачне, а готується воно практично так само, як справжній плов. Тому не будемо занудствовать і приготуємо плов з опеньками - яка різниця, як страва називається, головне - щоб смачно було, адже так?

Отже, рецепт плову з опеньками - наступного:

1. Цибуля подрібнюємо і припускаємо на сковороді до напівготовності в олії.

2. Додаємо до нього дрібно нарізану моркву. Доводимо до готовності, зменшуємо вогонь.

3. Попередньо розморожені опеньки кидаємо до овочів. Обсмажуємо.

4. Чекаємо, поки піде зайва рідина з грибів, додаємо потім томатну пасту, сіль, перед і спеції за смаком. Млоїмо на маленькому вогні.

5. Тим часом промиваємо рис, закладаємо його в каструлю з товстими стінками.

6. Заливаємо двома склянками води. Домішуємо туди нашу суміш. Відправляємо в духовку до готовності рису.

Готовий плов з опеньками дістаємо з духовки і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти