Плов з курячим філе
(покроковий рецепт з фото)
Саме час приступити до приготування обіду, і у мене є вже одна досить цікава ідея. Пропоную зробити чудовий плов з курячим філе - це і смачно і досить швидко.
Ще з дитинства плов був моїм найулюбленішим блюдом, тому що мама завжди готувала його в вихідні. Тепер я і сама роблю плов досить часто, але ось тільки привнесла в рецепт невеликі зміни, зокрема готую його тепер частіше за все з курячим філе, тому що м'ясо це дієтичне та більш легке. В іншому в цьому простому рецепті плову з курячим філе дотримані всі правила традиційної страви, тому виходить він неймовірно смачним - для вечері в колі сім'ї кращого варіанту точно не знайти. І якщо вам не лінь витратити годину-півтори на приготування відмінного страви, тоді я розповім вам, як зробити плов з курячим філе.
- Куряче філе - 500 грам
- Мал - 1 кілограм
- Морква - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Часник головки - 4 штуки
- Перець червоний гострий - 1 штука
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Спеції - За смаком (мелений червоний, мелений чорний перець, куркума, зіра)
- Сіль - За смаком
Насамперед, нам необхідно промити кілька разів рис і залити його водою на 3-4 годину. А поки він буде набухати, ми можемо підготувати решту інгредієнтів. Куряче філе очищаємо від шкірки, промиваємо і висушуємо, потім нарізаємо на невеликі шматочки.
Очищаємо ріпчасту цибулю і три головки нарізаємо півкільцями, одну поки залишаємо цілою. Морква так само чистимо і ріжемо соломкою.
Головки часнику очищаємо від лушпиння, але не поділяємо на зубки, акуратно видаляємо коріння.
Тепер можна приступити до приготування самого плову. Наливаємо в казан рослинна олія і ставимо його на вогонь. Коли олія нагріється, викладаємо в нього цілу цибулину і обсмажуємо її, поки вона не потемніє (вона прибере зайві запахи). Цибулину тепер можна викинути, а в маслі починаємо смажити нарізану півкільцями цибулю. Обсмажуємо його до золотистого кольору, потім додаємо куряче філе.
Обсмажуємо м'ясо, поки воно не змінить колір на білий, а потім викладаємо в казан моркву і додаємо спеції. Тушкуємо на середньому вогні, помішуючи, поки морква не стане м'якою (хвилин 10).
Далі вливаємо окріп, так щоб він був вище рівня овочів на 2-3 см. Гарненько солимо, в середину кладемо головки часнику і цілий гострий перчик. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо все хвилин 30-40 на повільному вогні.
Коли час приготування буде вже майже вичерпано, ми зливаємо з рису воду і промиваємо його ще раз. З казана витягуємо гострий перець і викладаємо в нього рис, рівномірно розподіляємо. Додаємо ще окропу, рідина повинна підніматися над рисом на 2-3 см. Тепер пробуємо на сіль і при необхідності досолюємо.
Включаємо максимальний вогонь, а коли рідина закипить, зменшуємо його до середнього. tusim, поки рідина не випарується до рівня рису, потім накриваємо казан кришкою і робимо найменший вогонь. Готуємо приблизно 25-30 хвилин, коли рис стане м'яким, вимикаємо вогонь, вкутуємо казан в рушник і залишаємо під закритою кришкою ще на пів години.
Ось тепер плов треба перемішати і розкласти по порційних тарілочках. Ваш обід готовий, смачного!