Плотва в лимонному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Плотва в лимонному соусі - блюдо з дуже цікавою, оригінальної смаковою гаммою. Плотва - риба корисна, а манера обробки і лимонний соус дозволяють зберегти всі ці якості і створити особливий смак.
Покроковий рецепт цього достатньо простого і в той же час незвичайного страви розповість вам, як приготувати плотву в лимонному соусі максимально швидко і корисно. Приступимо!
1. Рибу ретельно очищаємо від луски, витрачати. Відрізаємо голову, зябра, плавники.
2. Рибу добре промиваємо під проточною водою як зовні так і всередині. Натираємо сіллю, спеціями і шпігуем часником (1 зубчик), нарізаним на тонкі пластинки.
3. Рибу відправляємо в холодильник приблизно на 30 хвилин.
4. В цей час дрібно рубаємо 3 зубчики часнику і зелень.
5. Глибоку товстостінну сковорідку змащуємо маслом, паралельно в каструлі підігріваємо воду практично до температури кипіння.
6. На сковорідку акуратно викладаємо рибку і обсмажуємо її на невеликому вогні. Як тільки рибка злегка підрум'яниться, перевертаємо її на іншу сторону.
7. Потім заливаємо її гарячою водою. Через 10 хвилин в бульйон видавлюємо сік лимона.
8. Ми залишаємо сковорідку на невеликому вогні до повної готовності риби. Як тільки риба стане м'якою, додаємо подрібнений часничок і зелень і знімаємо з вогню через пару хвилин.
9. Викладаємо скибочки лимона поверх риби і подаємо на стіл в тому ж посуді, що вона готувалася.
Смачного!
- Плотва - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
- Свіжа зелень - - штук (пучок)
1. Рибу ретельно очищаємо від луски, витрачати. Відрізаємо голову, зябра, плавники.
2. Рибу добре промиваємо під проточною водою як зовні так і всередині. Натираємо сіллю, спеціями і шпігуем часником (1 зубчик), нарізаним на тонкі пластинки.
3. Рибу відправляємо в холодильник приблизно на 30 хвилин.
4. В цей час дрібно рубаємо 3 зубчики часнику і зелень.
5. Глибоку товстостінну сковорідку змащуємо маслом, паралельно в каструлі підігріваємо воду практично до температури кипіння.
6. На сковорідку акуратно викладаємо рибку і обсмажуємо її на невеликому вогні. Як тільки рибка злегка підрум'яниться, перевертаємо її на іншу сторону.
7. Потім заливаємо її гарячою водою. Через 10 хвилин в бульйон видавлюємо сік лимона.
8. Ми залишаємо сковорідку на невеликому вогні до повної готовності риби. Як тільки риба стане м'якою, додаємо подрібнений часничок і зелень і знімаємо з вогню через пару хвилин.
9. Викладаємо скибочки лимона поверх риби і подаємо на стіл в тому ж посуді, що вона готувалася.
Смачного!