Рецепт Плотва в лимонному соусі фото

Плотва в лимонному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Плотва
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Плотва в лимонному соусі - блюдо з дуже цікавою, оригінальної смаковою гаммою. Плотва - риба корисна, а манера обробки і лимонний соус дозволяють зберегти всі ці якості і створити особливий смак.

Покроковий рецепт цього достатньо простого і в той же час незвичайного страви розповість вам, як приготувати плотву в лимонному соусі максимально швидко і корисно. Приступимо!

1. Рибу ретельно очищаємо від луски, витрачати. Відрізаємо голову, зябра, плавники.

2. Рибу добре промиваємо під проточною водою як зовні так і всередині. Натираємо сіллю, спеціями і шпігуем часником (1 зубчик), нарізаним на тонкі пластинки.

3. Рибу відправляємо в холодильник приблизно на 30 хвилин.

4. В цей час дрібно рубаємо 3 зубчики часнику і зелень.

5. Глибоку товстостінну сковорідку змащуємо маслом, паралельно в каструлі підігріваємо воду практично до температури кипіння.

6. На сковорідку акуратно викладаємо рибку і обсмажуємо її на невеликому вогні. Як тільки рибка злегка підрум'яниться, перевертаємо її на іншу сторону.

7. Потім заливаємо її гарячою водою. Через 10 хвилин в бульйон видавлюємо сік лимона.

8. Ми залишаємо сковорідку на невеликому вогні до повної готовності риби. Як тільки риба стане м'якою, додаємо подрібнений часничок і зелень і знімаємо з вогню через пару хвилин.

9. Викладаємо скибочки лимона поверх риби і подаємо на стіл в тому ж посуді, що вона готувалася.

Смачного!


  • Плотва - 1 кілограм
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль, перець, приправи - - За смаком
  • Свіжа зелень - - штук (пучок)
Покроковий рецепт цього достатньо простого і в той же час незвичайного страви розповість вам, як приготувати плотву в лимонному соусі максимально швидко і корисно. Приступимо!

1. Рибу ретельно очищаємо від луски, витрачати. Відрізаємо голову, зябра, плавники.

2. Рибу добре промиваємо під проточною водою як зовні так і всередині. Натираємо сіллю, спеціями і шпігуем часником (1 зубчик), нарізаним на тонкі пластинки.

3. Рибу відправляємо в холодильник приблизно на 30 хвилин.

4. В цей час дрібно рубаємо 3 зубчики часнику і зелень.

5. Глибоку товстостінну сковорідку змащуємо маслом, паралельно в каструлі підігріваємо воду практично до температури кипіння.

6. На сковорідку акуратно викладаємо рибку і обсмажуємо її на невеликому вогні. Як тільки рибка злегка підрум'яниться, перевертаємо її на іншу сторону.

7. Потім заливаємо її гарячою водою. Через 10 хвилин в бульйон видавлюємо сік лимона.

8. Ми залишаємо сковорідку на невеликому вогні до повної готовності риби. Як тільки риба стане м'якою, додаємо подрібнений часничок і зелень і знімаємо з вогню через пару хвилин.

9. Викладаємо скибочки лимона поверх риби і подаємо на стіл в тому ж посуді, що вона готувалася.

Смачного!

Схожі рецепти