Плацинди з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Плацинди з капустою - це божественно смачні смажені пиріжки молдавської кухні. Готуються вони з тонкого ніжного тіста і можуть начиняти різною начинкою. Ми будемо використовувати квашену капусту.
Плацинди з капустою - дуже смачні молдавські пірожочкі, які вперше я спробував ще в студентському гуртожитку мільйон років тому. Вони були саме з квашеною капустою, і я до сих пір пам'ятаю які вони були смачні (може я просто був дуже голодний? ) :))
Простий рецепт плацинди з капустою я знайшов в інтернеті (правда з іншою начинкою), приготував - вийшло дуже смачно. Із вказаної кількості інгредієнтів приготуєте 8 пиріжків. Дві штучки розраховані на одну порцію. Цілком ситно, а якщо ще й з бульйончиком подати - вийде повноцінний обід! Удачі в приготуванні!
- Пшеничне борошно - 2-3 склянок
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Квашена капуста - 700 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
Беремо всі необхідні інгредієнти.
Капусту тушкуємо в олії близько 20 хвилин. У цей час робимо тісто. У воді розчиняється сіль, соду і рослинне масло. Потім додаємо 2 склянки борошна. Перемішуємо і поступово досипати решту борошна. Потім вимішуємо тісто руками.
Скачує кульку і залишаємо його полежати під рушником в кімнатній температурі близько 30 хвилин.
Потім тісто ділимо на 8 рівних частин.
Кожен шматочок тонко розгортаємо і в центр кладемо кілька ложок начинки.
Залепліваются таким чином як на фотографії.
Проходимся по ньому качалкою. Робимо це акуратно.
Потім кожен пиріжок обсмажуємо в невеликій кількості олії на сильно розпеченій сковорідці. Кожну сторону обсмажуємо по 5 хвилин.
Кожен обсмажений плацинди викладаємо на паперовий рушник, а потім викладаємо на блюдо. Смачного!