Пісочний пиріг з джемом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з крихтою або тертий пиріг, назв цієї випічки багато. Його смак багатьом знайомий з дитинства. Зробив, як приготувати пісочний пиріг з джемом? Ви можете використовувати будь-який за смаком джем.
Якщо у вашій коморі застоялося якесь варення, яке ніхто не їсть, але викинути його шкода, сміливо використовуйте таке для пирога. Верхню крихту можна зробити вручну або натерти на тертці. Не вибирайте занадто рідкий джем, інакше він розтечеться і випічка пригорить.
- Вершкове масло - 240 грам
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Джем - 2 склянки

1. У чашу блендера викладіть борошно, олія, цукор, сіль. Змішайте до утворення крихти.

2. Відділи по всьому 2 склянок крихти, приберіть в сторону. Частину, що залишилася крихту викладіть у форму для запікання і утрамбуйте. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.

3. Дістаньте форму з тестом і викладіть поверх гарячого коржа джем, розподіліть його рівномірно, відступаючи від краю близько 1 см.

4. Викладіть поверх варення крихту. Надішліть пиріг в духовку.

5. Запікайте протягом 20 хвилин при 180 градусах, дістаньте пиріг і остудіть його в формі.

6. Видаліть пиріг з форми, наріжте остиглий пиріг шматочками і подавайте.