Пісочний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати пісочний кекс в домашніх умовах, то візьміть собі на замітку цей рецепт. Я пропоную класичний і найпростіший варіант приготування пісочного кексів з родзинками.
Не знаю, що приготувати до чаю на швидку руку? Раджу пісочний кекс. Це швидко, смачно і легко. В даному рецепті представлений класичний варіант пісочного тіста, з якого можна випікати один великий пісочний кекс або багато маленьких. Я вибрала другий варіант, оскільки це швидше.
- Маргарин - 250 грам
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний цукор - За смаком
- Ізюм - За смаком
- Борошно - 2-3 склянок
- Крем - 150 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
1. Я дуже люблю готувати ці кекси, оскільки вони виходять смачними і розсипчастими. В основі тесту лежить маргарин, цукор, яйця і борошно. Отже, маргарин краще брати вершковий. Наріжте його на частини і поставте на водяну баню в глибокій ємності.
2. Коли маргарин розтопиться (не кип'ятіть його! ) додайте цукор і ванільний цукор. Потім яйця.
3. Починайте замішувати тісто за допомогою звичайної ложки. Потім погасіть соду оцтом і введіть в тісто, а вже в самому кінці - розпушувач.
4. Я додаю в тісто сметану (вона надає м'якість тесту). Краще брати 20% сметану, тоді муки потрібно буде менше і тісто не буде занадто "забитим" . Замішуємо тісто до однорідної консистенції без грудок.
5. Поступово вводимо просіяне борошно, продовжуємо замішувати.
6. Тим часом замочіть родзинки (хвилин 20) в теплій воді. Коли наше тісто буде готове, введіть в нього родзинки. За консистенцією тісто має бути, як на оладки.
7. У змащені форми для випічки кексів відправляємо наше тісто. Заповнюємо форми наполовину, оскільки за час випікання тісто добре підійде. Випікаємо при температурі в 180 градусів 20-25 хвилин.
8. Коли наші кекси будуть готові, дістаємо їх з духовки, даємо охолонути. Потім посипаємо цукровою пудрою (при бажанні) і подаємо до столу. Якщо ви хочете приготувати один великий пісочний кекс, робіть все те ж саме, тільки форму для випікання візьміть велику. Я люблю більше маленькі кекси, оскільки вони випікаються швидше, а також їх зручніше їсти.