Пісочне тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.
Сьогодні я вам розповім, як приготувати пісочне тісто на кефірі. Також покажу, які з цього тесту можна приготувати пишні і м'які пряники. Спробуйте, це дуже простий у готуванні рецепт!
Опис приготування:
Обов'язково візьміть на озброєння цей рецепт. Він обов'язково вам стане в нагоді, якщо ви захочете спекти щось до чаю з кефіру, який виявите в холодильнику. Подивіться тільки, які з нього виходять апетитні і смачні пряники! А ще можна зробити класні коржі для торта, пишні і ніжні. Спробуйте, рекомендую!
- Кефір - 500 мілілітрів
- Цукор - 500 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 6 склянок
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Змішаємо в мисці спочатку кефір і соду, повинні піти бульбашки, інгредієнти вступлять в реакцію. Потім додамо яйця, цукор, масло і сіль, а також всипаємо приблизно 3 склянки борошна.
2. Перемішуємо так, щоб не було грудочок. Далі тісто вивалюємо на стіл і вже тут додамо решту борошна, не припиняючи замішувати. Так ви зрозумієте, коли тісто вже не буде вимагати борошна.
3. Ось таку красу, наприклад, ви зможете приготувати з цього м'якого пісочного тіста. Просто вологими руками ліпіть з нього такі коржики.
4. Піч їх, до речі, потрібно при температурі в 180 градусів приблизно 35 хвилин. А подавати варто, "Викупати" в глазурі з збитого білка, води і цукру!