Пісочне печиво на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кефір для мене є обов'язковою покупкою. Це універсальний молочний продукт, на основі якого можна зробити різну випічку. Вона виходить ніжною і тане. Таке поєднання люблять багато людей.
І моя сім'я не виняток. Дітям подобаються борошняні домашні вироби до чаю, вони вимагають їх майже кожен день. Сьогодні мій вибір припав на цей рецепт. Ви теж можете дізнатися про те, як приготувати пісочне печиво на кефірі. Якщо в складі є цей продукт, то випічка точно вийде смачною.
- Вершкове масло - 130 грам
- Кефір нежирний - 120 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Насіння соняшника - 100 грам (очищені)
У мисці з'єднайте цукор з ваніліном, яйцями, корицею і розпушувачем.
Інгредієнти збийте, а потім влийте до них теплий кефір. Ще раз збийте.
Розтопити масло. Додайте його до нашої суміші. Перемішайте.
В майбутнє тісто просійте борошно через дрібне сито.
Замісити тісто. Перекладіть його в целофановий пакетик або харчову плівку. Приберіть тісто в холодильник на 20 хвилин.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см. Виріжте з нього печиво круглої форми.
Викладіть печиво на деко, присипаний борошном. Зверху на вироби насипте насіння.
Запікайте печиво при 180 градусах в духовці протягом 15-20 хвилин. Приємного чаювання!