Рецепт Пісочне тісто для пирога фото

Пісочне тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Більшість фруктових пирогів, в тому числі кошичків для тістечок, робляться на основі пісочного тіста. Чи вмієте ви зробити його правильно? розповідаю, як приготувати пісочне тісто для пирога.

Опис приготування:

Одне з базових рецептів тесту - це пісочне. Воно використовується для пирогів (фруктових, м'ясних, овочевих), для Тарту та іншої випічки. Пісочне тісто готується не так вже й складно, як наприклад, листкове. Після приготування тісто потрібно відправити в холодильник і лише потім використовувати для випічки.

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Холодна вода - 1 Ст. Ложка
1
Масло заздалегідь відправте в холодильник, потім наріжте охолоджене масло кубиками і покладіть його в чашу міксера.
2
Просійте до маслу борошно і сіль, перемішайте в міксері, виходить борошняна крихта.
3
З'єднайте яйце з холодною водою і влийте суміш в чашу. Замішуйте тісто до того, як воно починає збиратися в єдиний кому.
4
Викладіть тісто з чаші на робочу поверхню, зберіть його в кому і оберніть в харчову плівку.
5
Надішліть тісто мінімум на 2 години в холодильник, а можна і на цілу ніч. Використовуйте тісто для випічки.

Схожі рецепти